Pre 6 meseci ovo je to bilo prostije ali sa vise rezultata. Zbog toga mi je i vise "muka" od svega ovog, sto vise citam, ucim a ono sve gore i gore.
npr. Kad pricam sa ljudima ( uzivo ) koji razmnozavaju i od kojih uzimam ribice samo slezu ramena kad cuju sta sve radim, sve je to cudno sto sve to radim i zasto. Pola od njih nisu ni videli testere.
Sad iz mog iskustva pre nego sto sam ovo poceo i predstavio ovde.
Prva ribica je bila borac, hodnik i 2 akvarijuma, jedan gde sam ih cuvao i drugi gde ih izmrestio. Posle 3 pokusaja uspeh, sta je artemija, hranjenje itd pojma nisam imao a dosta sam ocuvao i to nekoliko mresta ali odustao zbog prostora za cuvanje. Posle toga ancistrusi, zebrice koridorasi, da ne racunam zivorotke koje sam uvek cuvao u zajednickom i skupljao kad vidim da se neka okotila da sam u jednom trenutku dosao do toga da ih bacam jer ih niko vise nije hteo na poklon, nosio sam i po druge gradove i poklanjao. Sad ih prebacujem u kotilicu ono pola pojedeno jer se pobogu dosta njih vratilo nazad.
Sve ovo ne bi mene ovoliko nerviralo da ja pokusavam da izmrestim neke ribice koje nisu "bas za igranje", koje traze neke posebne uslove ili se mrest desava jako retko u akvarijumu ali ja hocu skalara, obicne. Ribice koje ljudi iz dosada uzmu da izmreste.
Jos jedan primer, gde i dalje ne razumem nista ali i to se desilo. Sredjivali smo neki akvarijum, kompletna dekoracija i izbor ribica pre jedno 3-4 meseca. Od ribica unutra koridorasi, ancistrus, sinodontis, neonke i duge. Pre nedelju dana dodje decko i kaze mi nasao malu ribicu u prelivnom filteru, samo jednu video ali mozda ima jos . I sta sad ??? sta moze da bude od ribica ??? Na kraju ispade ili duga ili neonka. A ja i dalje mesam i pravim PH,KH i GH
Kad pocnem o skalarima tahikardija uziva.
Humoristicka serija moze da se napravi o meni.
E sad nesto za smirenje
ne vidi se najbolje ali bolje nije moglo. Uhvatio sam "setnju".
Po tezini i uslovima jako slicni skalarima i oni hoce bez ugadjanja. a ovi ni da cuju.