Jao
daleko sam ja od odgajivaca !! Posle danasnjeg dana mi je doslo da dignem ruke od svega, toliko se trudim oko njih a ono sve gore i gore. Mislim da nepostoji ni jedan snimak ili tekst oko razmnozavanja skalara da nisam pogledao i procitao po nekoliko puta, vise me i glava boli od svega toga da mi samo sad ostaje da sacekam jos 2-3 mresta da oprobam i ovo pa ako i tada ne bude nista Boze moj, nismo svi rodjeni da radimo ono sto nas ispunjava. Ima i drugih ribica. Posto sada imam 2 para hocu da probam i sa teglom varijantu, video sam da neki nju koriste za izleganje pa ajde da probam i to.
Hvala puno na podrsci Zorane !!!
Edit :
Znam da sam postao jako dosadan ali ajde samo jos jednom da probam da vidim da ne gresim nesto ja tu u postupku pripreme. Evo postupak koji ja radim kad poloze iku :
-Pomesam RO i cesmovacu ( odstajalu ) na odredjenu tvrdocu, u mom slucaju 6 GH,
-Ukljucim grejac na 28 C i cekam da voda dostigne tu temperaturu.
-Prebacim plocicu sa ikrom dodam metilen plavo i ispod ikre namestim rasprsivac.
-Uklanjam pobelelu ikru da neubudja dobru i kasnije kad se mali izvale uklodim plocicu i ostalu pokvarenu ikru.
-Pojacam vazduh a filter ( cist ) ne ukljucujem dok mali neproplivaju.
To je ovako ukratko do filtera jer dalje nisam stigao, da li je to ok ili ja mozda radim nesto pogresno a nisam ni svestan toga ???