Pozdrav svima, nov sam ovde, vlasnik jedne crvenouhe kornjace, pretpostavljam zenske, s obzirom da joj je oklop s donje strane ravan i da je oklop od glave do repa dugacak 16cm...
iskreno nemam pojma sta je. Za mene je KORNJACA. Po mom nekom saznanju ima oko 17 godina, do pre nekih godinu i po dana je bila duplo manja, s obzirom da je drzana u maloj plasticnoj kofi. Cim sam stavio vecu, odmah je narasla i pocela da jede kao sotona! Hranim je granulama Sera Reptil Carnivor Professional, obozava ih toliko da cim vidi bilo sta zuto kao sto je bocica hrane na 2m od nje odmah skace i divlja i pliva u prazno i ponekad kao da zvizdi 2-3 puta u mom pravcu iz nosa. Inace, deluje da je zdrava, ne vidim da joj nesto fali, svaka 2-3 dana dobije novu vodu, sunca se ispod prozora i nosimo je u selo pa pustamo po dvoristu da vija psa (mali beli, pa bi valjda da ga pojede, ne znam...
). Zimi ima grejac 25w totalno potopljen na kom lencari. E sad, ono zbog cega cu dobiti batina ovde...
trenutno je u kofi od nekih 58x40x20, nema filter i lampu tj nikad nije ni imao/la. Sunca se pod prozorom tih par sati koliko bude sunce na toj strani, cistu vodu dobije svaka 3-4 dana i u sustini to je to...leti grejac ne stavljam jer je voda preko 26 stepeni kao i u stanu jer smo u potkrovlju. Planiram nesto vece od ove kofe po mogucnosti plasticno zbog nosenja i pranja u tus kabini ali ne vece od npr duplo od ovog s obzirom da sam u 34m2 garsonjeri i vec sada se oseti vlaga dosta kad je jako toplo a nismo kuci....zanima me od cega mogu da napravim ostrvo onakvo kakvo ja zelim oblika, a da ne ispusta neke supstance koje stete, i da li sme da se napravi aqua-terrarium od plexiglasa (klirit) 8-10mm tj da li steti vodi i ne znam na taj materijal kako utice UV lampa? Da li uz tu UV/UVB lampu treba i obicna zarulja za toplotu ili je dovoljna samo ta njena?
Puno sam napisao, ajde zasad ovo “samo”