Uhhh odakle da pocnem onda.
Ro je povezan po upustvima, u principu tu nema neka velika matematika oko njegovog povezivanja tako da smo to relativno brzo zavrsili. Po savetu ostavili da voda izlezi ipred membrane dok se malo opere aktivni ugalj pa posle prebacili i na membranu da vidimo kako sve to ide. Posto citajuci i ovde a i na brdo drugim stranama da RO treba da da tu 0 slucajno uzeo da proverim.
Koristim Sera GH tester. Nisam slikao ali mogu da postavim link ka strani da vidite kako on izgleda. U prinicipu u paketu ide ona bocica sa reagensom ( ako se to tako zove ) i posuda za merenje. Upustvo je jasno 5 ml vode koju hocemo da merimo i polako dodavanje kapi, posle svake kapi potrebno dobro mesati vodu pa onda ponovo dodavanje. Jedna kap je 1 GH. E sad u prici sa jednim apotekarom on mi je rekao da se za merenje vode ne uzima gornja ivica vodenog stuba nego donja jer ,bla bla bla da ne prenosim sigurno cu nesto da lupnem, ali tako je on to radio na fakultetu i to je to, za druge tecnosti ide to drugacije. Bocicu posle svakog merenja isperem i ostavim da se osusi, pa onda opet isti postupak kada merim drugi put. Mene je samo tu jako strah da nije problem kod RO uredjaja ?? U razgovoru sa covekom od kog sam uzeo cuo sam da on ne moze da da tu 0 na ukupnu tvrdocu tj. na GH ali bi trebalo da ta karbonatna ( opet ako sam pravilno napisao ) treba da bude 0. Ja nemam testere trenutno za njeno merenje pa tako ne znam da li je ona 0 ili i tu su neki drugi podaci.
O PH nisam ni razmisljao ali sam citao da se spustanjem KH pomera i PH pa zbog svega toga napisao o mojim problemima sa tvrdocom i postavio ono pitanje ranije, sta je meni ( nama akvaristima ) potrebno GH ili ta KH tvdoca ?? Da li postoji neki nacin da mogu da proverim to menje i kako ??
Nadam se da je to to opsirno kako i sta radim. Nisam mogao natenane jer zivci poceli da rade pa sam morao odmah da odgovorim cim sam video Vasu poruku Bobane.