Evo malo sam se igrao u medjuvremenu. Nervirao me je onaj "sljunak" i kada sam izvadio vodu ispostavilo se da sam bio u pravu - toliko se skupilo blata izmedju za samo nedelju dana da nisam mogao da verujem. Na stranim forumima su mi i govorili da to nije najsrecnije resenje posto je porozan i propusta svo djubre da padne na dno akvarijuma, gde onda truli i pocne da ispusta toksine, tako da sam resio da ga zamenim.
Uzeo sam CaribSea Caribbean Live Sand i posto sam izbacio ovo djubre i detaljno oprao akvarijum, stavio sam pesak.
Iskoristio sam priliku kad sam vec praznio akvarijum da malo promenim i skejp i cini mi se da je sada puno bolje. Videcemo kako ce se pokazati ali sumnjam da cu ponovo imati volje i zelje da vadim napolje sve i ponovo preuredjujem izgled.
Stigla mi je i Koralia Nano Evo wavemaker pumpa, pa cu i nju nakaciti uskoro, samo da se jos malo iscisti voda. U medjuvremenu sam ubacio i aktivni ugalj, tako da sada u filter komori imam filter vatu, Purigen i aktivni ugalj. Od organizama imam jos uvek samo puzeve, cekam da se situacija jos malo stabilizuje i da onda dodam nesto konkretnije.
Evo ga puzic koji je odmah iskoristio priliku i poceo da rovari po pesku...
Imam jos uvek problem sa amonijakom, iako sam zamenio svu vodu - ili ja ne umem da radim ili citam test, ili zaista stalno imam neku malu kolicinu amonijaka. Mozda je od toga sto sam pomerao kamenje, ne znam ni sam.
Testiracu svaki dan, nadam se da ce uskoro nestati. Ukoliko ne, onda stvarno radim nesto pogresno - a ne znam sta.