Stigli...
Bogami, bilo je dobro.
Necu previse da davim, samo cu dati par info o onom sto smo zatekli u radnji.
Dosli smo u prodavnicu nekih pola sata nakon sto su otvorili. Prodavnica je bila prepuna ljudi, opsti haos. Dosli smo do dela sa morskom akvaristikom i zapanjili se izborom kao prvo korala a onda i riba.
Jednostavno nisam mogao da lepo slikam akvarijume, kao sto sam to uradio prosli put, jer je non-stop bila neka guzva ispred njih i non stop su ljudi kupovali. Uhvatio sam samo par fotki pa molim da mi ne zamerite.
Prvo cu se osvrnuti na morske ribe, po tom pitanju sam se malo i razocarao. Imali su lepih vrsta, koliko sam prebrojao, bilo je tu kad smo dosli negde oko 30+ vrsta riba. Na moju veliku zalost u dva akvarijuma se jasno videlo da nesto sa ribama nije u redu. Neke su plivale bocno, neke su bukvalno umirale...nimalo lep prizor i nimalo pametan i popularan potez od strane prodavca da takve ribe drzi u izlogu.
Ja sam se pogotovo razocarao jer ja imam problem. Meni trebaju male ribe za nano akvarijum. U jednom akvarijumu su bile male ribe za nano ali bas ko uz k... bas u tom akvarijumu ribe nisu bile u nekom stanju...
Sto se tice korala, izbor je bio odlican, ogroman. Ali, minut za minut akvarijumi su se na nase oci praznili
Znaci ljudi su dolazili i odlazili i nosilo se kao da je dzaba!
Znaci stigli smo u 9.30 do 11.30 u akvarijumima je ostalo cca 40% korala koji su bili u prodavnici u 9.30. Sto se tice riba, iz gore napomenutih razloga nije bilo bas tako, kupovale su se ali u manjem broju. Ostalo je negde, po mojoj proceni vise od 60% iako nisu sve bile ajd da kazem u losem stanju. Jednostavno ovog puta korali su bili meta 90% kupaca.
Sto se tice sladkovodne akaristike, izbor kao i uvek vise nego dobar. Mislim da bi svako ko se bavi sladkovodnom akvaristikom moga oda pronadje nesto za sebe. Zabice, tetrice, rakovi, puzevi, L-ovi, coridorasi, ciklidi, biljke...svega po nesto.
Cuo sam par komentara na Srpskom jeziku, ocit Zemunsko/Beogradski naglasak, tipa "pa kod nas ima jeftinije" a na to je kolega tog lika rekao "da batice, ima, al da li ima ovako lepih i zdravih primeraka..."
Sa konstatacijom "baticinog ortaka" se u potpunosti slazem. Imaju jeftinije ali i skuplje stvari. Imaju velik izbor, imaju lepe primerke riba, naravno imaju i skart...
* * *
Vecito pitanje svih koji se interesuju su cene.
Ovog puta sam slikao neke cene i kasnije u toku dana cu da ispisem da znate.
Kada sam prvi put pricao sa vlasnikom radnje, rekao mi je da mu je jako tesko da pravi stock list jer kako dobiju robu, u roku od tri, cetiri dana malte ne sve ode. Sada sam imao prilku da se licno uverim u to, covek je skroz u pravu.
Par fotkica mora...nastavicu kasnije sa cenama sladkovodnih dzidza