Primetio sam da su sve teme vezane za akvaristiku jako opsirne, sto mi u neku ruku i odgovara da nadogradim ovo svoje osiromaseno znanje.Dok nisam imao ovakvih problema mislio sam da je sve lako, ali sad vidim da sam se ocito zeznuo. Sto se svetla tice eto ni to nisam znao da bi trebalo da ga gasim nocu, jer sam sve mislio da bi to stetilo ribicama, ali eto tako ce one ovu noc prvi put ostati bez svetla pa cemo videti kako ce da se ponasaju ujtru. A koliko bi trebalo da bude jako svetlo da bi bilo dovoljno posto kazes da je to jako malo svetla na 100 litara. Meni se cini da je dovoljno ali opet spreman sam da poslusam i savet iskusnijih. Sto se vode tice neznam na koliko cu morati da je menjam u novom aq jer sam ga skoro formirao. A sto se starog aq tice u njemu sam menjao vodu na 6 meseci odprilike e sad neznam da li je i to bilo dobro, jer voda u njemu nije bila mutna vise sam ga preo zbog kamenca koji se hvatao na staklu. A veceras sam napravio jos jednu glupost ubacio sam dvadesetak malih gupika u taj veliki aq, i cim sam ih ubacio tetrazone su odmah pocele da kidisu na njih i neznam sta ce sa njima biti do jutra da li ce ostati neka, na nekom forumu sam procitao da mogu da ih prebacim kad budu bile oko 2cm, ali ocito to nije dovoljno. A usput bih pokusao i da razmnozim tetre ako budem uspeo.Ujedno i tu ce mi biti potrebna neka pomoc ukoliko neko moze da mi da neki savet.
Mozda sam malo dosadan sa ovolikim brojem pitanja ali se nadam da je ovo pravi sajt za takve stvari.
Hvala svima na razumevanju.