Juce se dogodilo nesto zanimljivo u mom akvarijumu. Nazalost zatekao sam muzjaka kako prozdire poslednjeg malisana. Prepodne su svi bili na broju, a uvece sam zatekao prazan akvarijum. U akvarijumu, pored malaca, su bila i oba roditelja. Zenku nisam uspeo da izvadim jer se stalno krila u pecinici ili u bilju. Kad bi izasla iz zaklona, muzjak bi je proganjao po akvarijumu i ona bi se sto pre ponovo sakrila. Cim je muzjak zavrsio sa "vecerom", nakon samo 15-tak minuta zenka je napustila skloniste i pocela sa sepurenjem ispred muzjaka koji je na ovo odgovorio pozitivno. Moj zakljucak cele ove situacije: Muzjak je preoteo malce od majke kako bi ih unistio i sto pre ponovo imao novi mrest sa zenkom. Zenka se naravno tome protivila u pocetku i zato je bila proganjana po akvarijumu.
Eto jos jedne zanimljivosti o ovim ribama. Nadam se da ce ovo jos nekome pomoci u mrestu ovih predivnih ribica. Meni je pomoglo i nakon sledeceg mresta (za koji mislim da ce se vec ubrzo desiti) odmah planiram da malce prebacim u poseban akvarijum, bez roditelja.
Videcemo sta ce dalje biti...
Eto jos jedne zanimljivosti o ovim ribama. Nadam se da ce ovo jos nekome pomoci u mrestu ovih predivnih ribica. Meni je pomoglo i nakon sledeceg mresta (za koji mislim da ce se vec ubrzo desiti) odmah planiram da malce prebacim u poseban akvarijum, bez roditelja.
Videcemo sta ce dalje biti...