Hoces da kazes da su ti skalarcici odma po proplivavanju jeli mrvljenu hranu mesanu sa vodom?Pozdrav društvo.
Eeee, da Vam se pohvalim novostima. U mojoj neuslovnoj kofi raste gomiletina malih skalarčića. Jedu sve što im padne u usta... Razmnožavala ili ne artemiju, oni je klopaju izleglu ili ne. Jedino što je filtriram os soli. Inače, suprug je isitnio u najfiniji prah Terramin granule, i otopinu sa vodom ubacio na pipetu... Kada je to razmutio u šoljici dobila se crvena tekućina. Nakon ukapavanja, ta gomiletina beba se sjatila na to mesto, i za tili čas ne bi više ni traga od hrane. Tako da se više ne brinem previše...
Hoces da kazes da su ti skalarcici odma po proplivavanju jeli mrvljenu hranu mesanu sa vodom?
To su krenule bakterije, a infuzorije ce doci za njima. Verovatno i sada ima nesto infuzorije. Kad krene infuzorija najjednostavnije ces je izvaditi tako da osvetlis flasu nekom lampom samo u jednom malom delu. Napravis od kartona ili bilo cega sto ti dodje pod ruku navlaku za flasu i ostavis mali otvor samo u jednom delu i taj deo osvetlis lampom. Infuzorija ce pohrliti u taj osvetljeni deo i ti je pokupis zajedno sa vodom nekim tankim crevcetom. Tu vodu koja je sad puna infuzorije dajes ribama.Sto se infuzorije tice nemam ni ja pojma ali sam nakrkao u 5L flasu slame i evo vec 3 dan stoji i flasa je puna belicaste magle nadam se da je to INFUZORIJA samo mi nije jasno kako je izvaditi iz flase ? ima li resenje za to ?