Pa dobio sam informaciju da je taj koral koji imam Australiska matipora, tako je ovde zovu, kakav joj je latinski naziv, to ne znam, slab sam sa koralima, da su u pitanju ciklidi, lako bi ovako...mrka kapa za sada...
Ok, nije sada velika al sam video da moze da bude jako, jako velika. Ni to nije toliki problem, ali kao SPS ima drugacije potrebe od LPS-ova i mekih korala. Tako mi je makar objasnjeno. Ja ne znam tacno koje su sve njene potrebe i koliko cega ona trosi, tj. sta joj je sve potrebno za zivot u akvarijumskim uslovima pa ne mogu da tvrdim 100% da mi moze izazvati neku stetu u akvarijumu, ali, kako sam shvatio, samim tim sto je SPS a moj akvarijum nije adekvatan za SPS korale, a jos na to ja ne dodajem nista u vodu sto je potrebno SPS koralima, zakljucio sam da ne bi trebalo da drzim taj koral kod mene u akvarijumu.
Naravno, moguce je da gresim.
Ja sam zamislio moj akvarijum sa sto je vise moguce razlicitih vrsta Zoantusa, par vrsta euphilija i po neki Acan ili LPS. Koliko sam ja razumeo, takve korale mogu da drzim u akvarijumu dimenzija koje imam i u uslovima koje zelim tj mogu da im pruzim.
Menjanje vode jednom u 7 dana u kolicini od 1/4 ukupne litraze akvarijuma je nesto sto radim redovno i samim tim mogu da drzim gore navedene korale.
Meni se ova matipora svidja, ali, ako joj ajd da kazem "nije mesto" u mom akvarijumu i nemam uslove koji su joj potrebni, zasto da mucim nju, ostale korale i na kraju sebe.
Ako ta matipora moze da neometano i kako treba zivi i raste u mom akvarijumu, ja cu je rado ostaviti. Meni se ona svidja, i sasvim je lepo dodatak u mom akvarijumu.