Bobane, hehe, a znam, malo pomalo, to si me ti prvi naucio...i jos se toga drzim (ne trpam u akvarij samo da bi natrpala ili da mi krepa kao sto to neki rade)...sada opet imam mjesta, pa ce doci kroz neko vrijeme i neki drugi organizmi (naravno trebam se financijski oporaviti od svaga da bi mogla ici dalje), a i dobro razmisliti sto mi treba a sto ne treba u akvariju
-a o ekspertima,uh, ako ikada budem imala svoju kucu blizu mora, i akvarij od 1000 ili vise, mozda cu biti ekspret, ovako sam jos uvijek samo veliki ljubitelj i poklonik ovog divnog hobbya, a akavrij je maksimalne velicine jer ipak sam na 4 katu...
Stina, a ne bi se slozila s tvojom konstataciom da je meni skimmer vjerojatno nepoznanica, to sto ga nemam ne znaci da ne znam sto je i kako radi. Ipak je to stvar osobnog odabira, a nemam ga jer znam da mi ne treba, a ne zato sto ne znam kako radi ili cemu sluzi. :wink:
Tanga imam...
Nemres biti uspjesan akvarist ako si neupucen, ako ne znas pojedine mane i vrline odredjenog proizvoda, tehnike, filtracije ...
Za vogelfarm znam, ali tamo ne kupujem precesto, nisam bas u njihovu kvalitetu uvjerena (bolje platiti skupo i dobiti zdravo, nego jeftino i poslje zaheb)...to sam odavno zakljucila, a posebno sada kada imam dosta toga i nimalo mi se s nicim ne da riskirati. Otom potom, nisam iskljuciva, ako nadjem nesto sto ce me privuci, bude zdravo, dobro ugojeno, kupim, pa u karantenu, ali kada vidim da su ribe prutici na kojima je samo na kostima razapeta koza, nema sanse.
Ideja za lampe, pa vec si je tako i tako maznuo, jer sam prva pocela s tim da je bolje imati vise plavih nego bijelih, trubila na veliko i siroko da boje vriste, na sto su mnogi pricali kako nastelavam boje, s toga, kako god okrenes, vec si me kopirao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sala, te bez uvreda molim :wink: