hehe, ne treba kritike-vec si se sam dosta izkritizirao, znas da nisi trebao kupiti no kupio si (što je tu je-nadajmo se najboljem). Čini mi se da je ta anemona "izblajhana" pa je dobro pripazi, da joj se vrate zookse (simbiotske alge), lagano je hrani (nemoj joj gurati hranu svaki dan na silu, ako nece jesti, ne guraj u nju-zasad jede, što je dobar znak, no trebati ce joj vremena da se ustabili, oporavi-anemona nije toliko problematična, ako joj stopalo nije unisteno i ako nije izblajhana.
Što se tice klauna, e...marooni su jako, jako teritorijelne ribe, pa bi kao prvi u akvariju (dobro u karanteni su, no nebitno), mogli bi postati jako agresivni, a i postat ce s vremenom kada odrastu i narastu te se počnu pariti. Marooni su jako lijepi ali koliko su lijepi toliko su i opaki.
Što se algi tiće, to su takozvane "dječije bolesti" koje prolaze svi akvariji i teško ih je izbjeći
-poslje smeđih i zelenih po staklu, dolaze zelene nitaste (po kamenju...kao maleni buseni, njih odmah čupaj, nikako ne otpuštaj nazad u akvarij, jer se tako lako množe-vjerojatno ćes to doživjeti.) pravog lijeka nema, osim ih držati pod kontrolom i nabaviti algojeda (salaris fasciatus ili neka od zebrasoma-moje mišljenje je da su te ribe najbolje u tom slučaju, no samo pod uvijetom, ako algi nema previše i ako nisu velike...što znaci, ako ti se te alge nakote i akvarij postane "bradat" kamenje vadi van, uzmi četkicu za zube (novu i nekorištenu) te dobro postruži te alge, malo poplahni u akvarijskoj vodi (koju imaš iz akvarija i nekoj kanti), te vrati kamenje nazad u akvarij (jedan po jedan kamen tretiraj i ne duze od par minuta)
-ako se pojave crvene, bordo sluzaste alge po kamenju, podu, staklu, nedostaje ti na tim mjestima protoka ili ti svijetlo nije dobro uspostavljeno-te alge usisavaj pomoću nekog crijeva (nikako ih nemoj raspuštati u akvarij jer ce se samo proširiti, te riješi protok).
Cijano alga (ova gore) je isto više-manje normalna pojava i ljudima se pojavaljuje u akvariju, treba isto strpljenja da se riješi, no najbolje je (po mom mišljenju) ne koristiti nikakvu kemiju za suzbijanje te alge, nego biti uporan i svaki je dan ponovo usisati s mjesta na kojima se nalazi
A što se tiće početničkog zanosa i kupovanja, a to tako i tako svi prođemo (više-manje se opećemo) te se opametimo i sljedeci puta ipak pripazimo što i kako kupujemo (no, ja i dan danas znam nešto u nekom zanosu uzeti, iako mi je potpuno jasno da mi ta životinja nije potrebna, da je teška za održavati, da postoje male šanse za uspjeh-nažalost, to jevjerojatno boljka svih morskih akvarista i teško se disciplinirati i kupovati samo provjerene organizme)