Plan je sledeci:
Iz cevovoda dolazi voda odvojeno topla i hladna (ovo mi je najisplativija varijanta jer ce tako gasni bojler najmanje biti angazovan za zagrevanje tople vode. Ako mi bude trebala 1/3 tople vode a to je 120l trebace mi 12 minuta da radi gasni bojler da bih dobio tu kolicinu tople vode)
El.ma. ventili na tajmer otvaraju jednu (hladnu) pa drugu (topolu)
Preko aktivnog uglja u burad
Dobijam vodu na zeljenu teperaturu koja se aerise narednih par sati do zamene
Burad su spojena pri dnu sa bulkovima, oba se pune istovremno na isti nivo
Iz jednog bureta pri vrhu ima bulk (da regulise nivo vode) koji je spojen sa odvodom u slucaju da se burad prepune
Iz buradi nekom pumpom na tajmer preko sistema kao sto ti imas odvod vode u sve akvarijume odjednom se vrsi zamena vode
Zelim da sve ovo funkcionise i kad ja nisam kod kuce, da se voda sama menja. Naravno da cu gledati u pocetku da uvek budem prisutan zbog eventualnih prolema. Trenutno mi nepada nista drugo na pamet. I dobro je sto vise razmisljam sve vise i vise mi dolaze razne ideje na pamet. Neki prijatelji su m majstori pa ce mi pomoci oko elekrike, automatizacije.... Jedino sto oni ako im ne kazem sta mi treba nece znati da mi pomognu jer nisu akvaristi.
Koja pumpa bi mi bila odgovarajuca? Ta pumpa verujem za par minuta bi 400lit vode gurnula u ceo sistem i opet se ugasila cekala da je tajmer opet pokrene. Ta pumpa ra biti optimalne jacine. Zato sam vec i naveo da ce biti 4-5t vode u kojem cu menjati automatski 2-3 puta na dan vodu.
Svaki vas savet mi puno znaci i daje mi drugi/novi pogled na ceo projekat
P.s. "presostatima" ovo neznam sta znaci?