Jos malo novosti kod mene, iako nemam nove slike ali zato imam video koga ne mrzi da pogleda. Znam da se cesce gledaju slike, prelistas za cas, ali me mrzelo da slikam jednu po jednu i posle sredjujem kao sto obicno radim, Lakse mi bilo da sve snimim na kameri.
Koga interesuje moze da ukljuci i FullHD pa ce dobiti pravi uzitak...
Od novosti tu je jedna Grama Loreto koja se i dalje krije, kao i sest plavo-zelenih Chromisa koji naravno vode da plivaju u jatu. Na snimku se vidi samo pet jer se sesti jos uvek krio uspod stene, ali se kasnije i on "oslobodio" i pridruzio drustvu.
Uzeo sam i novu hranu za klovnove i neverovatno koliko su dobili dobru boju posle samo 2-3 dana koriscenja ove nove hrane. I ranije sam mislim imao dobru hranu za njih, ali ovo je bas namenjeno samo njima i ocigledno da ima efekta. Bas sam odusevljen, konacno nesto da "radi" kako ga i reklamiraju.
[Broken External Image]:[URL]http://imageshack.us/a/img812/5946/img005ni.th.jpg[/URL]
I pored "starog" zivog kamena i kvalitetnog novog ciklus mi je u punom jeku, ne mislim na nitratni, vec na alge. Jako svetlo i "sveza" voda, idealno za rast algi koje su prekrile gotovo celo dno i dobar deo pozadine. Cekam i dalje da se to sredi, znam da moram da prodjem kroz to i da tu prave pomoci nema.
Ono sto me raduje je super izgled korala, kao i stabilni parametri. Jedino sto doziram su karbonati, ne pustam ih da padnu ispod 8, a polako bi ih digao ka 9 - 9.5 i tu zadrzao pa se sada time bavim.
Sto se tice zivog sveta, odnosno riba - to bi bilo to, tesko da ce da udje jos nesto, mozda neki goby ili tako nesto kada budem stavio pesak, ali u principu to je to. Naravno, za korale uvek ima mesta pa ce sigurno uleteti jos nesto kada za to dodje vreme.