Mislim da ima neka fora sa UV sterilizatorima, ako se dobro secam, mislim da je u pitanju stetnost po Fe, tako da ga biljke ne mogu usvajati kako treba, to sam negde procitao, tako da da ako neko zna, neka pojasni malo, mozda je i zabluda...Citao sam da ga ljudi koriste, samo kada zamene vodu i to samo 2 dana. Ja je trenutno koristim i otarasio sam se svoje zelene vode (alge), da ne potrci momak u radnju po UV sterilizator. Sto se tice aktivnog uglja i teksta koji je Boban napisao, moracu da dodam da aktivni ugalj nije pozeljan u biljnim akvarijumima, jer se obicno dodaju dnevne doze prehrane za bilje, tako da mislim da moze da donese vise stete nego koristi u ovakvim akvarijumima. Ja sam ga licno uvek koristio, ali kada sam presao na biljnu akvaristiku, mislim da mu mesta nema u akvarijumu. Sto se tice fosfata, svaki aktivni ugalj ispusta fosfate, u zavisnosti od kvaliteta, kvalitetniji isustaju manje fosfata i obrnuto. Mozete to lako utvrditi testerima...Ovo bi mozda trebalo da ide u neku drugu temu, jer odosmo u off topic...