Bas tako, akvaristikom se bavim vec vise od pola veka, a zadnjih desetak godina intezivno i nekako to udje u glavu. Verovatno je to ljubav i brdo procitane literatur i na kraju se nekako sve to skocka i mnoge stvari ti postanu jasnije.
Dosao sam u tu fazu da gotovo sve mogu da gajim i razmnozavam pa se sad igram i biram sta da radim i stvarno uzivam u tome ali i dalje ucim, jer smatram da je ostalo mnogo vise toga sto neznam nego ovo sto sam naucio.
Da li znaš koje druge boje gupi smeju sa mojima Kolumbija Dambo gupi a da maleni ispadnu pristojno? Lakše ću ih udomiti ako budu lepi.
Nemam više akvarijuma da bih ih izdvajala, više iz razloga da ih ne pokvarim mnogo kada su već čista linija.
Da li je rep od Kolumbije spada pod mozaik patern?
Predpostavljam da
ne treba da biram neke svetle, žute, crvene ili pastel nego generalno tamnije i plave. Mada negde piše da ljubičasta i zelena daju plave gupije,
nikad to ne bih pomislila.
Gledam slike po netu ali vidim dosta drugih boja koje ja kod nas nisam nikad videla.
Sada su skoro svuda stigle ove koje ja imam.
Meni su najlepši pastel i blue green. Koji kao da imaju metalik odsjaj. Sa ove liste sa linkaova. Mada sve su lepe jednobojne i snake skin i multi. Teško je odabrati
http://www.guppychicago.org/guppy-types/
https://thedestinyformula.com/types-of-guppies/
I malo važnije mi je da je lepa ženka jer njih će uvek morati da ima više u grupi.
Na netu ova izlazi za par za Kolumbija Dambo sa naražastim repom a moja nije takva nego sa plavim repom.
Trebalo bi da pročitam pa tek onda da pitam za detalje ali malo mi je lakše da na gotovo dobijem odgovor
jer ne nalazim odmah dogovore kada na primer googlam
wich pair strain produce Columbia dumbo guppy i slične reči...
Zopex - vidim da si rekao da odgajaš i ramireze, meni su ramirezi najlepše ribice od svih
i po boji i položaju usta na sredini ( i ovi klasični i electric blue). Ali se ne usuđujem da ih držim jer su osetljvi. Moja prijateljica ih ima, sipa rosa vodu i baš ih pazi i drži jako čistim.
Možda ako nekad kada budem imala još jedan akvarijum probam...tek kada mi uđe u naviku redovno održavanje akvarijuma. Pre sam imala sve malene akvarijume pa je izmena vode bila samo 2 litra i sve je išlo jako brzo. I držala sam samo kozice zadnjih dve godine.
Šeta što ovih slika nema u većem formatu sa listom varijeteta.