Ovde a uostalom i svugde na zapadu prodavci jure kupce i to je osnovno pravilo. Na terenu su predstavnici firme i njihov posao je da idu kod kupaca ( prodavnice) i da ih dave ko zmija zabu. Daju im sve informacije, poidsecaju ih da treba ponovo da naruce robu, obaverstavaju ih da je nesto na rasprodaji a uvek je dosta toga itd. Kada to pogledas malo ozbiljinje onda vidis da tu treba dosta truda da se ulozi.
Krajnji kupci, recimo akvaristi, imaju svoja udruzenja i razmena informacija ide munjevito. Pored toga tu je i internet sa svom svojom snagom. Ljudi ne cekaju da im nesto padne sa neba. Zato se ocekuje da coa. malo mrdne i resi te 404 strane, smanji ucitavanje strane jer ljudi postaju nervozni kada treba da cekaju i naravno da pregled proizvoda organizuje drugacije a ne da koristi forum za to.
Vidi coa., ja koristim internet za kupovinu i to dosta, kreditna kartica itd. U osnovi to nije preduslov, mislim na creditnu karticu, da ti imas prodaju na internetu. Problem je sto tako organizovan sajt deluje neozbiljno i to je to, kraj price ali i zelje da nesto odatle kupim. To je moj pristup tome sto neznaci da sam ja u pravu. Drugi ljudi gledaju na sve to drugacije pa i taj tvoj Dr za marketing koji misli da sarolikost i besmislenost privlaci ljude. To ocito nije magnet koji ce da privuce moje pare.