Razgovarao sam sa nekim ljudima vezano za ovu EHEIM-ovu filter masu, pa me zanima misljenje i vas ovde. Receno mi je da se Eheim-ov Substrat Pro ne menja uopste. Ono sto me buni je to, da na pakovanju pise da se ova filter masa osvezava sa 1/3 nove posle nekog vremena. Da li ce biti OK ako je ne menjam, ili ona gubi svoja svojstva vremenom i mora da se osvezi/zameni novom?
Keramicke perle i plavi sundjer ne planiram da menjam jer mi se cini da nece morati uopste da se menja jer je kompaktna filter masa koja se ne trosi. Mislim da je bas Substrat Pro krivac za kristalno cistu vodu, i da je on glavni za takozvane korisne bakterije, sto mu i cena govori. Najskuplji je od svake komponente koja cini filter masu u Eheim-ovom kanister filteru.
Keramicke perle i plavi sundjer ne planiram da menjam jer mi se cini da nece morati uopste da se menja jer je kompaktna filter masa koja se ne trosi. Mislim da je bas Substrat Pro krivac za kristalno cistu vodu, i da je on glavni za takozvane korisne bakterije, sto mu i cena govori. Najskuplji je od svake komponente koja cini filter masu u Eheim-ovom kanister filteru.