Inac da ne dolazi dalje do nepotrebne diskusije nisi ti nista pogresno rekao. Preporuka je jasna i to se vidi na ICZN -u
Hvala ti Bobane sto si primetio to. Izvinjavam se na greski u tekstu.Tu sam govorio o prvim primercima koji su proucavani, tako da su to njihove najvece velicine. Detaljnije o tome sam napisao ispod u taksonomiji, samo izgleda da nisam to povezao lepo da bi citaoc shvatio sta sam hteo da kazem.Pokusavam da ukapiram sta si ovde hteo da kazes. Kakva tri muzjaka u opisu, odakle su, gde, sta ... pa jos i jedna zenka duzine 41mm. Koliko su duge ostale, vise, manje?
Kada vec pisem sve ovo, @Fauna, evo da iznesem jedan podatak koji je po meni vrlo diskutabilan, ni sam u stvari nemam pojima kako da se izrazim. Jedan od najbrojnijih upita Google pretrazivaca je "Da li hrcak pije vodu" Na zalost mi nemamo neki tekst koji ce to lepo da objasni. Ja ove govorim o velikom broju upita i nasuprot tome ne bas velikom angazovanju terarista.
Pazi, ovo je sada diskutabilno. Sigurno si to radio poucen necijim iskustvom od odgajivaca i nisi do sada imao probleme, ali eto na primer ja sam pored citanja i sakupjanja tih informacija i mojim iskustvom, dosao do zakljucka da vlasnost treba smanjiti upravo zbog toga sto je ona kompletno vlazna i mora da se sto pre prosusi kako bi ocvrsla i mogla da sto pre jede i prikupi energiju. Moje iskustvo govori drugacije, uvek sam tek presvucene tarantule (pre svega mislim na manje gde je kriticnost prezivljavanja kod presvlacenja mnogo veca) prebacivao u suvlje posude i nikada nisam imao probleme. Dok to nisam poceo da radim, imao sam gadne probleme, da mi tarantule posle uspesnog presvlacenja ostanu sklupcane i uginule. Vlaznost je jako vazna kod presvlacenja i tu treba dosta orosavati posudu i terarijum, citao sam da se cak preporucuje posuda i vruca voda kada pocne presvlacenje kako bi prirodno isparavla voda i na taj nacin povecavala vlaznost u terarijumu, ali nakon zavrsetka presvlacenje ona treba sto pre da ocvrsne i da se prosusi jer joj je hrana jako neophodna. Eto, to je neko moje iskustvo jos od ranije dok sam imao veliku kolekciju tarantula.Sve sto treba uraditi je povecati vlaznost u terarijumu, kao i pre presvlacenja.