Basket EP 2005.

Koje su vase prognoze za uspeh nase reprezentacije S.CG. na EP 2005. u kosarci?

• 2.mesto - srebrna medalja

Votes: 0 0.0%
  • 3.mesto - bronzana medalja

• od 4. do 6.mesta

• od 6. i dalje

• Total voters
    20

Fauna

Administrator
Staff member
15 Decembar 2003
3,488
63
48
Serbia
www.beke.co.nz
Hajde, malo da prognoziramo, i vidimo koliko poznajemo snagu nase reprezentacije. :D

Pre nekoliko dana zavrsen je jedan veoma jak turnir u Turskoj gde je nasa preprezentacija zauzela 5. mesto !
Juce je poceo isto tako kvalitetan turnir u Grckoj, sa jednom pobedom i vecerasnjim katastrofalnim porazom bas od domacina.. :roll:

Prognozirala jesam...hehe, a prva tri sam ostavila za nasu reprezentaciju

hmmm....ovako je to sukob interesa i pristranost (znas kak je, svaki cigo svoga konja hvali, a tudje kudi :lol: :wink: )
-iskreno, nemam pojma kakvi ce biti niti nasi, niti vasi

Ovo je sve dosta delikatno za mene. Ovde se ne prati nasa kosarka a malo informacija dolazi dovde pa je tesko da se stekne objektivna slika.

Ako sledim zelje onda smo No 1 a kako ce da bude, sacekajmo malo pa cemo da vidimo :)

Glasam po onome sto zelim da se dese :)

Ja nisam glasao iz razloga sto ovaj trenutni spisak igraca nije konacan. Sacekacu da selektor konacno odredi 12 igraca koji ce ciniti nasu reprezentaciju, tek tada mogu glasati i koliko toliko realno prognozirati. Ako bi kojim slucajem od ovih trenutnih 16 igraca otpali neki na koje ja racunam da mogu da doprinesu dosta kako bi osvojili jednu od medalja, u tom slucaju vrlo tesko mogu da predvidim da cemo osvojiti medalju. Svi dobro znamo da je taj isti selektor Zeljko Obradovic, napravio niz gresaka na predhodnoj Olimpijadi gde smo izgubili status najboljih kosarkasa na svetu. :wink:

Eto, glasao sam i ranije .:wink: Mada bi bilo mnogo realnije da glasam posle konacnog spiska od 12 igraca kada Zeljko Obradovic zvanicno objavi taj spisak.

Inace ova anketa traje do 16. 09. kada i pocinje Evropsko prvenstvo, nakon toga se zatvara.
:lol:

slabo pratim u zadnje vrijeme ( par godina bolje re?i) , ali ako ne?ete biti prvi bit ?u iznena?en...

HR repka pak, ovisi o danu, raspoloenju prodava?a kokica ispred dvorane, poloaju zvijezda i mjeseca, te da li ?e se nae vje?no potencijalne veli?ine odlu?iti igrati ili izigravati lustere po terenu..neto to je u zadnjih 5-6 godina normalna pojava... ukratko " o psiholokom pritisku na njihove njene duice" i njegovoj podnoljivosti... :twisted:

Pa Vedrane , mislim da vasa reprezentacija i te kako ima sanse da osvoji medalju. Pogledaj samo nedavno odrzanu utakmicu u Podgorici S.CG - HR , vi ste vrlo lako mogli da trijumfujete. Kod vas takodje ima vrlo jakih i iskusnih igraca a imate nosioca igre Gordana Giriceka koji je nama dobro poznat iz NBA lige.
Takodje imate kavalitetnog centra Nikolu Prka?ina i krilnog centra Nikolu Vuj?i?a koji sa Zoranom Planini?em i Markom Popovicem cine veoma jak tim. :wink:

Sve u svemu, ovaj sampionat ce biti veoma zanimljiv i uzbudljiv .

Eto moje zelje za nasu reprezentaciju su zlato, a vama zelim srebro...

:lol:

• Evo konacnog spiska S.CG reprezentacije :

1. Igor Rakocevic ( Real M.- Spanija )
    2. Marko Jaric ( Minnesota Timberwolves-i - NBA )
    3. Vule Avdalovic ( Pamesa - Spanija )
    4. Dejan Bodiroga (Lottomatica Roma- Italija )
    5. Vlado Scepanovic ( Panathinaikos - Grcka )
    6. Milan Gurovic ( Crvena Zvezda - Srbija )
    7. Vladimir Radmanovic ( trenutno slobodan igrac )
    8. Dejan Tomasevic ( Panathinaikos - Grcka )
    9. Dejan Milojevic ( Partizan "MB" - Srbija )
    10. Zeljko Rebraca ( Los Angeles Clippers - NBA )
    11. Darko Milicic ( Detroit Pistons - NBA )
    12. Nenad Krstic ( New Jersey Nets - NBA )

Moja petorka : :lol: :wink:

1. Igor Rakocevic
    2. Marko Jaric
    3. Milan Gurovic
    4. Vladimir Radmanovic
    5. Zeljko Rebraca

to po?inje danas?
e, pa elim fer igru i neka najbolja momcad pobjedi

Sretno vama, bome stretno i nasim igracima 8)

..kada si razmislim, dole obje mom?adi do finala, pa dalje...to bude

Ih nisam stigao da glasam, mozda i bolje :)

Ne svidja mi se nasa igra al ajd. Cini mi se da dizu formu, no vreme ce pokazati. Sledeci na redu su Francuzi a ako njih pobedimo mislim da bi trebali igrati sa Litvancima.

Sta reci posle baraz utakmice S.CG - Francuska, vec samo kako je i sam komenmtator te utakmice rekao "SRAMOTA" !!! :x

Medjutim , ovde neki znaju moje prognoze koje sam davao i pribojavao se greske naseg slektora oko izbora igraca. Pogledajte samo moj izbor nase petorke i pogledajte kakav je tada bio rezultat dok su ti igraci igrali na ovoj utakmici....
Mislim da je krajnje vreme da selektor Obradovic prepusti selektorsku poziciju nekome ko ce to znati mnogo bolje da radi. Da budem jasniji i dalje sam ubedjen da smo najjaca selekcija na ovome Evropskom prvenstvu ali sa najlosijim selektorom .Znam mnogi ce se osvrnuti na njegove predhodne zasluge u nasoj reprezentaciji i veliko trenersko iskustvo ali to nema nikakve veze ako neko vuce ocigledne pogresne poteze . Da ne idem od samog pocetka priprema reprezentacije gde se to osetilo kod slektovanja igraca i uklanjanja sa spiska nekih igraca koji su trebali biti na spisku, Obradovic je pravio kljucne greske kod forsiranja pojedinih igraca na terenu. Videli smo greske Milojevica zbog kojeg je mozda i izgubljena utakmica od Spanije na samom startu Evropskog prvenstava, do ove zadnje utakmice gde on na klup drzii najboljeg naseg blokera (Milicica) i pokusava sa njim da vadi vruce kestenje u zadnjim sekundama utakmice kada gubimo tlo pod nogama....
Ne mogu vise da komentarisem jer dosta toga moze da se komentarise i napise ali slobodno mozemo reci , Obradovic je pobednik... on je pobedio nasu reprezentaciju.

Na kraju bih cestitao Hrvatskoj reprezentaciji na daljem plasmanu , tj. ulasku u zavrsnicu prvenstva , cetvtfinale. Zaista su to zasluzili kompletnim zlaganjem svih u reprezentaciji ,od igraca do trenera Nevena Spahije...

Eto ti velike sanse Fauna :)

Fauna nasa kosarka je u autu vec dosta dugo. Seti se proslog avgusta. I tada je kruzila prica da smo mocni, sampioni utd. Rezultat smo videli. Bilo je posle jos jakih turnira i promasaja koliko zelis.
Sada se sve to opet ponavlja i ko zna dokle ce tako.

Ajde budi realan. Zelje su jedno a stvarnost je surova.

SCG ide na sampionat sveta da brani titulu a kako ce to da uradi sam bog zna :)

'Ovi igra?i nisu ljudi. Oni me?u sobom ne govore. Svatko je radio to je htio, dolazio u hotel u pet ujutro', samo su neke optube izbornika Obradovi?a na ra?un reprezentativaca SCG.

Nakon ispadanja doma?ina europske koarkake smotre, na vidjelo je isplivala gomila prljavog vea, koje se u izabranoj vrsti Srbije i Crne Gore gomilalo tijekom priprema i samog natjecanja. U njegovom iznoenju poslije sramotnog poraza od Francuske prednja?io je izbornik elimir Obradovi?, koji je bez dlake na jeziku osuo paljbu po svojim igra?ima, optuivi ih za debakl nacionalne mom?adi.

"Ovi igra?i nisu ljudi. Gore ljude nikad nisam vidio. ?ekao sam da se moda dogovore ili ujedine. Ljudi moji, pa oni izme?u sebe uop?e ne razgovaraju. Svatko je gledao svoj interes i radio to je htio, dolazio u hotel u pet ujutro. Nitko nije sluao ono to smo se dogovarali na treninzima", tekim je rije?ima eljko Obradovi? po?eo svoje izlaganje pred predstavnicima sedme sile.

"Igra?i ne znaju to je reprezentacija i dres koji nose, ali za njih ne postoji sramota jer nemaju obraza. Ve?ina je nepotena i moja je greka to ih nisam estoricu otjerao s priprema, estorica su morala odletjeti", rekao je izbornik SCG, koji jo uvijek nije podnio ostavku, ali je najavio da ?e to u?initi.

Njegov monolog, u kojem nije birao rije?i, novinari su nekoliko puta prekinuli gromoglasnim pljeskom. To kao da je jo vie ohrabrilo Obradovi?a, koji je nesmanjenim intenzitetom nastavio iznositi sve prljave detalje, vrativi se ?ak u razdoblje priprema.

"I dalje tvrdim da smo koarkaki najbolja selekcija ovdje, ali ljudski jako daleko. Ja takve odnose u reprezentaciji kao za ova dva mjeseca nikad nisam vidio. Nisam uspio ubiti ego u njima. Od prvog dana sam troio po sat vremena na individualne razgovore, objanjavaju?i im zato su ovdje. Na pripremama na Kopaoniku je bilo sve u redu, ali poslije sam ih morao juriti po gradu, gledati gdje tko izlazi i do koliko sati. Samo su se natjecali tko ?e biti ve?i meker, tko ?e zabiti dva poena vie", pojasnio je Obradovi? na?in razmiljanja njegovih izabranika.

"Ova Francuska nije posebna mom?ad. U normalnim uvjetima, kaem u normalnim, lako je dobijamo dvadesetak razlike. to se to promijenilo od kada smo ih na pripremama dobili 27 razlike? Nije po?eo Toni Parker. Pa kakva je to promjena? Samo, ovo nisu normalni uvjeti. Kaem igra?u da pravi faul, on ga ne napravi. Pitam ga zato, on slegne ramenima", priznao je doma?i izbornik nedostatak discipline u svojim redovima.

I za kraj je novinarima poru?io: "Rekao sam im da ?u vam sve re?i, a vi ih sada sami pitajte i vidite ho?e li biti ljudi da vam ita priznaju".

Ne slazem se , da su igraci krivi za ovakve ispade koje navodi Zeljko Obradovic ...

Zasto takve stvari nije sankcionisao u samom startu priprema ,jos na Kopaoniku je to mogao uciniti?

Zasto je sve vreme cutao da ima problema u reprezentaciji sa pojedinim igracima?

Zasto nije odmah poceo da kaznjava takve igrace i javno pred novinarima da obrazlaze razloge takvog poteza a ne da krije kako bi navodno sacuvao mir u reprezentaciji ?

Zasto je tokom igre forsirao neke igrace kada naprave niz uzastopnih gresaka (Milojevic , Jaric , Bodiroga i Zeljko Rebraca) a druge je u startu vracao na klupu posle prve greske (Radmnovic , Rakocevic Milicic) ?

I jos niz logicnih pitanja mozemo postaviti Obradovicu , za koji ne moze dati pravi odgovor jer je on krivac za sve te stvari za koje sada optuzuje igrace.
Nasa selekcija je veoma jaka a mogala je biti i jaca da je malo drugaciji spisak igraca bio. No, sada to nije vazno kada smo obrukali celu naciju sa ovakvim debaklom . Trebace dosta vremena i pameti da vise ne pravimo ovakve katastrofalne greske i kada biramo selektora da to radimo kao sav noramalan svet. Ne moze se posle katastrofe na Olimpijadi ostavljati isti slektor ma koliko on bio zvucno ime...

ma kakvo brukanje nacije, nemoj tak razmiljat...kako 10 MILIJUNAA moe obrukat 10 MILIONA ljudi , jer su loe igrali igru u kojoj treba naran?astu loptu ubaciti kroz eljezni obru? na visini 3,05? Ajme intelektualnog li posla i bitnog za svjetski napredak... Obrukali su sami sebe, nikako tebe ili bilo kojeg drugog pripadnika nacije.. Previe se vanosti po mojem miljenju pridaje sportu , ali to se samo vee na onu staru poslovicu koju "povlateni" forsiraju---Kruha i igara...

Uh...vidim da ni HR nije imala srece sa Spancima, ali za razliku od nas malo je falilo da HR prodje dalje u polufinale. Falilo je malo vise sportske srece i koncentracije u poslednjim trenutcima igre .