Riba dosta zanimljiva po svojim arama i nacinu plivanja. pliva kao recimo to kolibric leti. Spava naslonjena na spuvu ili silikon koji je na spoju stakla,a koji puta i stijeni kamena. Najcece spava tako da mu je glava okrenuta prema vrhu. Svako jutro nakon budenja se protegne tako da se napue, pa je onda skros smijean, pogotovo ako ga zahvati mlaz vode, pa ga nosi, a on sav isprepadan noen tim mlazom se ispuhuje, pa se okrene i kao da hoce pokazati svima da moe i on prkositi struji pliva uz nju do samog izlaza iz pumpice. Lako se i isdresira, nauci da jede iz ruku, ceka po trbuhu...Bio je pravi gnjavator u startu to je doao u akvarij jer je pojeo skoro sve ukrasne crvice koje je vidio, poplaio kozice koje su se skrivale neto vremena dok nisu shvatile da im u globalu on ne moe nita, jer su one prebrze za njega, i naravno grickao je koralj MOntiporu. Sva ta svoja nedjela je prestao raditi, crvica opet imam, ali su sada i oni pametniji, pa se ire samo kada je on na drugom kraju akvarija, kozice se uopce vie ne zamaraju s njime, tovie, cupkaju mu, ako uspiju hranu iz usta i svadaju se s njime oko hrane, a Montiporu je prestao doivljavati...
Sada, nakon opisa ove moje male tetocine imam i jedan problem zbog kojeg sam i pokrenula ovaj post. Negdje sam procitala da mu kljun (zubi)raste i da ako ga ne troi moe uginuti zbog toga, pa me sada zanima s cim on to u prehrani moe troiti, kakvu prehranu mu mogu obezbjediti da mi se tako neto ne dogodi?
Sada, nakon opisa ove moje male tetocine imam i jedan problem zbog kojeg sam i pokrenula ovaj post. Negdje sam procitala da mu kljun (zubi)raste i da ako ga ne troi moe uginuti zbog toga, pa me sada zanima s cim on to u prehrani moe troiti, kakvu prehranu mu mogu obezbjediti da mi se tako neto ne dogodi?