Поштовање, купио сам пре два месеца паковање од 500 комада тенебрија, са циљем да их размножим и да имам своју колонију брашнавих црва за исхрану пилића. Црве сам сместио у пластичну каду правоугаоног облика и у њу сам сипао мекиње које се користе за исхрану свиња. Мекуње сам сипао у дебљини од неких 5 сантиметара па црви и преко црва сам ставио пешкир који је био пресмотан на пола. Оставио сам не покривен простор од неких 5 сантиметара а испод пешкира сам ставио комадиће јабуке. Комплет каду сам покрио са другим пешкиром и ставио у просторију где је уједначена температура око 20-25 степени у зависности каква је спољна температура. Црви нису имали вештачке светлости. Из црва су се направиле ларве и после тога су настале бубе. Али проблем је што бубе цркавају и све их је мање, мада сам им ставио и картон од јаја и згужван папир... Једноставно негде сам погрешио и буба је све мање а да не говорим о црвима. Молим за савет како да одржим колонију и где сам погрешио? Хвала у напред за савет.