Moze da se ugasi na kratko ,ali to neznaci da treba to kratko da postane redovna stvar pa postane dugo . Filter mora da radi non stop kako bi Voda u AQ imala konstantan tok i kako bi pozitivne bakterije mogle normalno da se hrane mikro elementima itd sto sad vec prelazi u drugu temu. Takodje kada zaustavis protok vode voda postaje bara hvata se bela skrama na povrsini voda postaje staniste raznoraznih bakterija i organizama , amonijak polako preovladava, NO3 prelazi u NO4 i nastaje smrdljiva barustina u AQ na pokvarena Jaja i slicno Inace veliki sam protivnik unutrasnjih filtera jer nista nemoze da zameni spoljnje talozne filtere u kucnoj radinosti. Moj predlog ti je da kupis ili besumnu pumpicu za vazduh ili napravi spoljnji filter.
Moj talozni filter od 80 l za AQ 400 l . Postava u filteru .
Vermiculite , Perlit, Zeolit, Keramicki valjci, Moltoprenski sundjer, Sinteticka vata. Ciscenje kompletnog filtera jednom u dve godine mada moze i duze. svake druge nedelje cistim samo prvi udarni sloj Moltoprenskog sundjera, i za to ti treba 20 min. I besumno je.