Moja dugogodusnja zelja da imam pravi akvarijum ispunila se 21. septembra ove godine, na nagovor moga sina. Kupili smo akvatijum 40l, ribice i tako to vec znate kako ide i naravno, kako to ide kod pocetnika nastao je haos. Od 11 ribica ostalo je valjda 4 od toga dva "komunalca" Nisam imala literaturu, znanja jos manje i tek preko Net-a stekla prva iskustva u akvaristici. Mnogo toga sam preturila preko glave, od pomora riba, mrescenja gupike, bolesti borca, belih tackica na ribicama plasticnih biljaka u akvarijumu i kozna jos sta do sadasnjeg stanja koje je trenutno ovakvo: 2 akvarijuma, prvi 40l i jos jedan od 80 (dobila sam ga). U jednom zivorotke, gupike (tu su i male koje sam uspela sve da sacuvam, oko trideset) i par blek moly i moj cuveni borac kome se ne pominje ime
plus glupi puzevi koje sam takodje dobila. U vecem imam razbore, neonke, zebrice i zbog pravljenja guzve ksife, Miki mausa zutog ciklida, koji jos uvek gostuje kod mene, i jednu veliferu, plus glupavi puzevi dve vrste. Plasticne biljke su odavno van funkcije, sada imam lepe prave biljke koje sam dobila zahvaljujuci Mrvici i nekim drugim ljudima. Zahvaljujuci njemu sam dobila i cuvene male gadne puzeve.
Mnoge od ovih ribica imaju zanimljiv istorijat dolaska kod mene pa su mi zato i veoma drage pa kad iskrsne neki problem ja premrem od straha i uz to pobesnim. E, onda strasno davim dok ne resim problem.
Imam i par slika starije postavke, poslala bih da vidite ali neumem, zasad. Pozabavicu se i time pa mi treba i savet oko toga.
Izvinjavam se na opsirnosti ali ja zaista volim da pisem o mojim akvarijumima pa ponekad i preteram.