Jutros sam primjetila da su mi Xenije malo zatvorene, ali se nisam toliko (naalost) obazirala na to. Cijeli dan nisam zaronila glavu u akvarij do nekih 17 popodne kada sam imala to vidjeti...prakticki katastrofa, Xenije i onaj mali meki koralj zatvoreni, a plava spuva desetkovana (puna rupa), manji djelovi koji su bili okolo presadeni po akvariju u potpunosti nestali. Dovoljno mi je bilo kada sam stavila ruku na akvarij, skoro pa leo juhica od morskih organizama! Termostat na grijacu je riknuo, a kako nemam termometar, nisam odmah mogla dobro ocijeniti koja je tocno temp.u akvariju ( to to nemam termometar je samo moja pogreka, jer ga nikada u ivotu nisam niti imala i uvijek sam se do danas oslanjala na kvalitetu grijaca i svoj osjecaj za toplinu...he, koja nesmotrenost i naivnost, stvarno se pitam to mi je to trebalo, a posebno s toga to su me vec nekoliko puta upozorili da mi se tako neto moe dogoditi, nikada do sada mi nije tako riknuo termostat u grijacu, niti sam vjerovala da ce se to meni dogoditi...uvijek se to deava nekome drugome-do jednom..). Nita, brzo sam zamijeala 20 l mora, hladnog (nikada ga inace ne stavljam isti dan, ali eto, sila nemila, i uvijek mu temp izjednacim s temp u akvariju pomocu drugog grijaca). Kada sam konacno nakon par sati ulila takvo instant brzo i hladno more i stavila toplomjer (sada ih imam 2), temp je pala do 32 stupnja (strava), do sada se uspjela smanjiti na 29, postepeno! Xenija izgleda dobro, ostali koralji, ribe i ostali organizmi zasad ne vidim gubitaka i nekih loih posljedica, jedino mi je plava spuva upitna i vidjet cemo kako ce se oporaviti. Nita, sada mogu samo cekat, ne zaranjat nekoliko dana glavu u akvarij, da se ne ivciram pa vidjeti koliko tete imam ili nemam! Eto, skoro pa apokalipsa danas.
Eto, Bobane, a lijepo smo pricali o tome, jo si mi i objasnio to najbolje uciniti kao preventivu...to je tako kada sam za neke stvari lijena, ne nadem vremena odmah, pa zaboravim
Eto, Bobane, a lijepo smo pricali o tome, jo si mi i objasnio to najbolje uciniti kao preventivu...to je tako kada sam za neke stvari lijena, ne nadem vremena odmah, pa zaboravim