DeMar, vec dobijas dobre odgovore, pa da se ne ubacujem u price koje ti Boban i Eddie ispricase...
Samo bih se osvrnuo na ovo:
Svi nesto spominju ciklide i zanima me koja je to razlika izmedju ciklida i mojih riba. Zasto su ciklidu bolji ili ne bolji.
To je stvar licnih afiniteta. Dobro je kad akvarista
uspesno proba najraznoraznije kombinacije/sisteme i izgradi svoj akvaristicki ukus.
Ociglednu ekspanziju ciklida dozivljavam kao plod dobrog marketinga, cestih hvalospevnih prica, postojanje specijalizovanih forumana nasem govornom podrucju... Nekad se mozda ostro ogradjujemo ili deklarisemo, pa tako npr. ja volim da kazem da je drzanje ciklida osakacena akvaristika ('ebes propagandu ako nema sabotera-kontrasa
), lisena od istinskih drazi kakve imaju biljni, dugacki akvarijumi sa ribama koje plivaju u jatu, primera radi.
Ne znam koliko si uspeo uverljivo da napravis okruzenje za ribe koje vec imas i da li su imale priliku da pokazu svu svoju lepotu. Npr. kombinacija koju si naveo nije bas skolski primer kako treba kombinovati. Zamisli npr. udovice, Gymnocorymbus ternetzi, (jos ako su u slajer formi, divota za videti) u jatu od 30 primerka, koje plivaju sa jos jednim jatom tetri, u akvarijumu dugackom metar i po. To su vec novi momenti u drzanju samo jedne vrste koju si naveo.
Eto, ne znam koliko si razumeo poentu mog obracanja, valjda nece da skodi... Uglavnom puno srece bilo sa ciklidima, bilo sa neciklidima...