Kao prvo moram da kazem da je forum odlican, i da posto sam novo-stari akvarista procitao sam skoro sve na forumu i osvezio memoriju ! Akvaristikom me zarazio cale, koji je ''zajedno'' samnom kada sam ja bio sedmogodisnjak poceo da drzi akvarijum. Prvo su to bili ciklidi i to se secam ''zebrice'', kasnije smo skapirali da su nigrofaciatusi. Kasnije su prodefilovali razni ciklidi kroz ''nas'' akvarijum. Od bimacelatusa, koje smo i uspesno izmrestili, preko raznih pseudotropeusa , skalara, ... a onda se akvarijum u jednom trenutku razformirao,... E sada , u svom domu supruga i ja smo resili da ubacimo akvarijum u dnevnu sobu. I pre oko 4-5 meseci sve je pocelo... 126L akvarijum , rasveta 2x18W( pravi se pojacanje :lol filter JBL CristalProfi E 900, i ostala prateca oprema. Podloga je kvarcni pesak 2-4 mm. Od biljaka Valisnerija koja je neizbezna, anubius nana petit i anubius nana i Lilaeopsis brasiliensis. Od ribica imamo Thorichthys meeki-jedan par, kribensis -jedan par, ancistrusa , corydoras juli?, i 7 Puntius titteya. Neke ribice su zalutale tu - mislim na ove chery barb, ali mislim da ce one otici u jedan manji akvarijum Pre nekoliko dana stigao je i karantinski akvarijum od 50-ak l koji mozda bude utociste za ove chery barb, a u ovaj veci dodju Paracheirodon innesi ili neki manji ciklidi??? Ako imate neki predlog za ciklide bice rado razmotreno- zao mi je sto su Pseudotropeos Acei ipak preveliko opterecenje za 126 l a hteo sam par njih ... Uskoro cu sve ovo da slikam pa da se vidi i kako to izgleda . Puno pozdrava i sve najbolje.
P.S. Sto se tice acei , ipak cu da otvorim pitanje na forumu da vidim sta drugi kazu . Mozda,........ :hej:
P.S. Sto se tice acei , ipak cu da otvorim pitanje na forumu da vidim sta drugi kazu . Mozda,........ :hej: