Ako zelimo da drzimo ribe koje imaju neki spicificni zahtev onda sama postavka akvarijuma moze da bude malo i neobicna. Jedan takav primer je i takozvani Hillstream akvarijum gde mi zelimo da oponasamo jedan mali deo nekog planinskog potoka. Ti potoci su uglavnom plitki sa brzim vodenim tokom.
U sustini ideja je vrlo prosta i sve se zasniva da na jednom kraju akvarijuma se postavljaju mlaznice a na drugom da se nalazi uzus vodene pumpe. Takva postavka nam garantuje da ce voda da se krece u jednom smeru i samim tim da oponasa tok nekog potoka.
Ovo je pocetak jednog malog projekta a kako ce sve da se zavrsi pokazace vreme.
Uzeo sam jedan mali akvarijum u kome cu da probam da izvedem ovu moju zamisao. U pogon cu da stavim dve pumpe, jedna je eheim aquaball a druga je eden pumpa.
Filtriranje akvarijuma ce da bude podno.
U sustini ideja je vrlo prosta i sve se zasniva da na jednom kraju akvarijuma se postavljaju mlaznice a na drugom da se nalazi uzus vodene pumpe. Takva postavka nam garantuje da ce voda da se krece u jednom smeru i samim tim da oponasa tok nekog potoka.
Ovo je pocetak jednog malog projekta a kako ce sve da se zavrsi pokazace vreme.
Uzeo sam jedan mali akvarijum u kome cu da probam da izvedem ovu moju zamisao. U pogon cu da stavim dve pumpe, jedna je eheim aquaball a druga je eden pumpa.
Filtriranje akvarijuma ce da bude podno.