Samo jedna mala molba ucesnicima diskusije. Molim vas da obratite paznju na formatiranje teksta. Posle tacke, zareza itd napravite razmak. Isto tako vrlo je pozeljno da recenicu zapocnete velikim slovom itd itd. Ako je teks duzi onda ga razdvojite pasusima. Samo takav tekst je lak za citanje i samim tim privuci ce paznju citalaca.
Sto se tice same problematike akvarijuma tu mozemo da povucemo neku paralelu izmedju nas i riba. Kako bi smo se mi osecali da zivimo u jednoj sobi, da nam je ta soba i spavaca i dnevna i trpezarija i kupatilo i wc itd, da je sve zatvoreno a mi je cistimo i provetravamo jednom u nekoliko meseci? Mislim da nije potrebno davati odgovor na ovu pretpostavku, zdrav razum nam sve govori.
kao prvo skalari trpe so jer moji skalari su jako veliki i zdravi a zive u poluslanoj vodi ....
Ribe kao i sve druge zivotinje mogu da podnesu svasta, zelja za zivotom je velika, a one na zalost nemaju bas mnogo izbora jer ih ti diktiras. Da njima treba so u vecij kolicini onda bi ziveli u bocatoj vodi a ne u slatkoj i to jos mekanoj vodi. Inace je tacno da Skalari podnose lako i tvrdju vodu.
i sam znas da male akvariume je puno teze uravnoteziti nego velike a jel virusi i bolesti se vrlo brzo sire jer je mala zapremina!
Koliko god da ti je akvarijum veliki on je jos uvek sustinski mali i bolesti mogu da se prenesu istom brzinom u 10 l kao i u 200 l.
... posto je pocetnik trebao bi uzeti veci akvarium jel je lakse odrzavati a i zbog toga jer se hemijski procesi mnogo sporije odvijaju!
Elaboriraj ovo, nije mi jasno kako se menja brzina hemijske reakcije u zavisnosti od velicine akvarijuma.
... nemogu da verujem da na ovom forumu ima toliko nejasnoca a svi mi koji se duze vreme bavimo akvaristikom znamo sa cim imamo posla.
Koje su to nejasnoce na ovom forumu? Da li ti izrazavas sumnju u znanje i iskustvo ovde prisutnih ljudi?
Mislim da to bas nije na svom mestu jer se ovde vecina poznaje i u privatnom zivotu gde se razgovara i o akvaristici pa je tako mnogo jednostavnije da se stvari postave na pravo mesto i vide rezultati tog znanja. Dakle to nisu samo puste internet prepiske.
zopex daj nemoras da stalno sabotiras nekoga ko se trudi da odgovara na pitanja i ko zeli da pomogne, ako zelis ja vise necu da se ukljucujem u dijaloge rado cu ti prepustiti!
Ovde nema sabotiranja a Zoran (zopex2008) je mogao mirne duse da obrise tvoju poruku bez potrebe da se pravda. Naravno, to nije politika ovoga sajta gde ljudi iznose svoje misljenje a citaocima se ostavi da sude. To sto neko iznese neki drugi pogled na pojedine stvari ne znaci da je to napad na tvoju licnost i licno mislim da je Zoran bio izazvan na posredan nacin jer savete koje si dao ne uklapaju se u akvaristiku, barem ne za savete pocetnicima.
Samo ti pisi, nema tu neke frke i naravno obrati paznju na formatiranje teksta.