Oho, Machak Machkin, drago mi je shto se i ovde vidimo.
Iz tvojih pitanja koja sam pratila, mogu da zakljuchim da cesh jednog dana biti odlichan akvarista, jer sve te interesuje, zanima, a to je u akvaristici jako vazno, jer shto vishe znash, manje cesh problema imati i bolje cesh znati shta zelish.
Shto se morske akvaristike tiche, mogu ti reci da je to potajna ili javna zelja mnogih akvarista, medju koje spadam i ja, ali kako bih ti rekla, barem kod nas, baviti se morskom akvaristikom je vishestruko skuplje od bavljenja slatkovodnom. Medjutim, ono shto morska akvaristika zahteva, to je i mnogo "veci" nivo znanja, kao i dosta discipline shto se tiche odrzavanja morskog akvarijuma. Da probam slikovito da ti objasnim, tom zadatku su dorasli samo najiskusniji slatkovodni akvaristi. Ovo je laichko poredjenje, kako bi lakshe shvatio.
Da kazem neke osnovne razlike, prvo ta slanoca, ona upravo "zasoli" celu prichu najstrashnije, jer to nije ni malo jednostavno odrzavati odredjeni salinitet, odredjeni pH, kH tvrdocu vode, drzati fosfate pod kontrolom, bez ikakvih nitrata...eto, vec sam te umorila, zar ne?
To sve ce ti biti pravi izazov jednog dana, kada budesh vec pravi vuk medju slatkovodnim akvarijuma. MOj savet ti je da za sada, ako zelish da vidish kakvih tu sve ribica ima, lagano u ovom forumu sa morskim ribicama, otvarash temu po temu, Boban je tu stavio mnogo kvalitetnih fotografija morskih ribica, pa uzivaj.
A takodje, imash u forumu slatkovodne vrste riba, sa takodje odlichnim slikama i brojnim vrstama, pa se ti bolje za sada usresredi na njih, a mi na forumu cemo ti pomoci kada budesh pravio svoj prvi akvarijum, da bude najlepshi na svetu! :wink: