Ovako kada gledam slike ,zamisljam kakav je to bio dozivljaj roniti sa fotoaparatom i fotografisati ove neobicne ribe i organizme...mora da je bio pravi uzitak.
Posle ovih fotografija sada sam 100% siruran, da sam kod jednog prijatelja tacno indetifikovao ribu. U pitanju je bleni - blenta ili parablenius ocellaris ,kojeg su deca mog prijatelja doneli sa mora i drzali u kugli ,naravno u zasoljenoj vodi. Mene su pozvali da pogledam tu ribu i da probam da indentifikujem. Kada sam dosao bio sam zacudjen jer sam odmah posumnjao u neku vrstu blenija ali malo sam bio zbunjen jer nisam znao da li oni zive u Jadranskom moru.Sada sam 100% siguran jer je to bas ta vrsta blenija kao na toj fotografiji .
U toj kugli gde su ga postavili bilo je nekoliko kamenja gde se on skrivao i povremeno izlazio. Hranili su ga sa mrvicama hleba i muvama , sto je za divno cudo i prihavatao .
Ne znam sta su radili sa njim jer sam ih posavetovao da nekome poklone u BG -u ko ima morski akvarijum . Konkretno sam im predlozio da odnesu u Beogradski zoloski vrt jer sam cuo da tamo imaju morski akvarijum.
Prvom prilikom kada se vidim sa njima, pitacu sta je sa blenijem. :wink: