Moji oskari su poceli da se cudno ponasaju, citajuci po knjigama i po netu mislim da im je doslo vreme mresta, ali !!!!!!
U akvarijumu imam 3 oskara i 1 ribu nedefinisanog porekla, mislim da je vrsta catfish-a, ali tacan naziv ni po knjigama nisam nasao, jer bas kao moja nema u tim sto sam ja trazio, o njoj cemo nekom drugom prilikom, ali sad me zanima jedno.
imam 2 kamena u uglu zaklonio sam grejac njime jer mi je aq mali za oskare pa sam ih tu stavio dok se ne prilagode i ojacaju, e sad. Uvek u uglu stoje manji i najmanji dok najveci s6oji izdvojen sam i ceka plen na povrsini tj. mene
, sad kad im dam hranu pocnu da jedu normalno ali samo dok pada, cim padne kako se pogledaju odma pocinje neko leprsanje repom zadnjim i uvijanje kao da se koce, ko da ce slog da ih udara, i onda nista. Srednji oskar primetio sam da ima i neke ujede na sebi, ali ne neki jaki vise izgleda ko da se ogrebao nego da je izujedan, ali ima.
Pitanje glasi. kako da deinisem muzijaka i zenku, dali moze da stoji kamen za mrest na sredini ili ne pa ce one sam e da se izdvoje ili moram ja to da uradim mislim na separaciju riba. I sta da uradim sa Catfishom, nemogu da ga ubacim u druge aq jer imam previse sitnih ribica ima da smaze sve. A ako znamo da su ciklidi jako dobri roditelji, dal nesmeta da ostane u istom ?