qweq
najveci problem je sto vecina ljudi ne shvata ljubimca ozbiljno .. posle 2 godine kad veliki poraste oni ga prodaju..
video sam jedan slucaj na BUREK(dbilski off forum) neka glupaca je kupila burmanca odraslog.. i kad je videla da treba da ga hrani zecevima pustila ga u prirodu.. imaju i slike tamo negde..
Burmanci su inace veoma mirne zmije i veoma retko ujedaju
mene je ujeo jednom cim sam ga kupio posto jos nije bio naviknut na coveka.. ranu sam ocistio hidrogenom i to je to.. nisam imao neke posebne potrebe za hidrogen al kad poraste burmanac ( i zubi) vec je dosta opasnije
inace hranim ga na svakih 5-6 dana(zivim skroz odraslim misevima posto je tako hranjen od rodjenja)..
sad cu da pocnem da ga navikavam na mrtvu hranu
Ljudi su mnogo nastraseni burmanaca od smrtnog slucaja pre 2 god u Floridi kad je burmanac zadavio 2godisnju devojcicu..razlog tome = losi uslovi(mali i nikakav terarijum bushan.. zmija dugo nije jela .. ne redovno hendlanje) ako se ovi uslovi ispune nema razloga za strahom..
Inace burmanac je meni omiljena zmija i planiram da ga zadrzim za ceo njegov zivot(Koliko god porastao)
terarijum je 55x30+x30 sto je dovoljno za sad al za par meseci vec moram da menjam..