Ma neka napast napala Ramireze. Izgleda slicno Belim tackama, i ove su bele i okrugle
Tako stoje i stoje, bas gadno. Izgleda da se ribe bas mnogo ne bune, nije nesto sto ih bas tako nervira kao White spot.
Slicno sam zapazio i na guramijama. Sve to moze tako da traje i vise meseci a ove konkretne Ramirezi su bile zarazene oko cetiri meseca.
Nista nije delovalo od hemikalija a probao sam sve i svasta. Malo me vec i nerviralo pa mi palo na pamet da probam i sa ovime. Podigao sam temperaturu na gore pomenutu vrednost i za pet dana Ramirezi su bile k'o nove
Interesantno je da je i na novom uvozu bilo par zarazenih riba, negde oko dve stotine, i odmah je primenjena ova metoda i sada su ok.
Eto uveo sam novu metodu za Ramirzi koja se primenjuje ovde a to isto ce da se primenjuje i u Australiji kod jednog uvoznika koji ima isti problem
Da budem iskren bas mi malo i prija sve to.
Ipak mene sve to i dalje "svrbi" jer ja nisam nacisto sta je u pitanju. Bicari nisu to je jasno a da li je neka protozoa ili cista vrag bi ga znao. Sporozoa? Nisam ni tu nacisto. Dosta je neodredjeno pod mikroskopom. Deluje mi da se vidi nesto kao jedro kada se postavi siroko crno polje na mikroskopu mada je to pitanje. Videcu sve drugi put kada cu moci da se pozabavim sa time na drugi nacin.
Sada trenutno nesto slicno ispitujem sa Klovnovima ali mi deluje da su stvari polovicne. Jedno je sigurno, temperatura znatno usporava razvoj te infekcije. Videcu vec, nadam se da cu i ovome nekako da doskocim.