Ja bih samo da se nadovezem na konstataciju i da se slozim, akvaristici naglo pada interesovanje kod nas u Srbiji, ali nisam znao da je tako i u ostalim zemljama. Ovde kod nas neke akvaristicke radnje koje su uspesno radile poodavno su zatvorene ili rade na ivici opstanka, nazalost to je cinjenicko stanje. E sad, o edukaciji akvarista putem akvaristicke publikacije u ovakvoj situaciji kako sam naveo, tu ne treba mnogo mozgati i davati zakljucke, blago receno katastrofalno stanje.
Bio sam u poseti pre nekoliko dana u nekim akvaristickim radnjama, tu sto se tice nacina rada i ponude, nije nista mnogo promenilo od pre desetak, petnaestak godina. Kada covek pogleda, znatno siromasnija ponuda vrsti, tehnika nesto malo modernija ali siromasnijeg asortimana, hrane ima dovoljno ali nema velikog izbora i nema dovoljno kvalitetnih proizvodjaca kao sto je pre bilo, itd...itd, da ne navodim dalje... Takvo stanje nimalo mi ne prija iako sam svestan da sam pomalo i sam zapostavio taj hobi, hocu reci interesovanje za njega, pa sam ljut i na samog sebe, ali svestan sam da nisam imao mnogo izbora, teska su vremena.
Ako se neke stvari u zemlji ne promene, ne znam kako ce kod nas akvaristika ici dalje, nemam nikakvu predstavu, mislim da je to u ovom momentu jako bitno. Najvaznije za nas akvariste u celoj toj guzvi jeste, da kod ljudi koji su se do nedavno aktivnije bavili akvaristikom, jos uvek postoji ta strast prema ovom lepom hobiju, ona je tu i tinja, kada dodje bolje vreme svakako ce se sve razbuktati i vratiti kako je i bilo.
Ne znam da li ce se ostali sloziti samnom, ali to je moje trenutno vidjenje.