Ne razumem sta zelis da kazes Octopuse, da je to agresivna vrsta ciklida ili miroljubiva?
Mislim da je suvisno o tome polemisati da Neolamprologus leleupi postaje agresivan kod polnog nagona. Zar treba da napominjem X. helleri ili mozda P.latipinna gde muzjaci kada dobiju polni nagon mogu da postanu toliko agresivni, da ta agresivnost moze da se poredi sa najtipicnijim ribama takvog ponasanja kao sto su Malawi ciklidi.
Ja nisam bio precizan sa tom recenicom sa kojim sve ribama moze da se slozi N. leleupi bas iz tog razloga sto moze da bude sa dosta vrsta riba iz razlicitih familija.
Eto, na primer ja tvoju tvrdnju mogu da demantujem i fotografijim jednog akvarijuma gde vlasnik ove vrste riba drzi bas sa guppy-ma, a da vec godinu dana nema nikakvih problema u takvoj zajednici. Medjutim, ja sam protivnik takvog mesanja riba i ne slazem se da ciklide treba mesati sa ribama koje nisu iz te familije , tu sam bas strog i beskompromisan. Za mene licno biotopski akvarijumi pretstavljaju jedino koliko toliko pravo resenje , kako izdvojiti delic jedne prirode u nase akvarijume.
Eto, toliko sam hteo da kazem, odnosno da ti objasnim Octo, sta sam zapravo hteo da kazem sa onom recenicom.