Utisak je pozitivan, ako ga uporedimo sa LED reflektorom koji imam velika je razlika u jačini i raspoređenosti svetla.
Lepše su boje riba i bilja.
Rasveta je pravljena, nije brendirana, tehnicke karakteristike ne znam, znam samo da su korišćene cree diode (cree.com).
Izbrojao sam ukupno 71 crvenu, 71 plavu i 204 bele (pogledaj sliku)
A pitanje čaša otvara i pitanje podloge tj. šljunka koji jedva pokriva dno ak.Duže vreme ne mogu da se odlučim da li da ubacim običan beličasti kvarc ili da probam obojeni braon (koji kažu da ne utiče na kvalitet vode)
Takođe ne znam ni koliko mi je Kg potrebno za debljinu od oko 10cm (dno aq je 160x50) Može pomoć
Drugi razlog zašto sam stavio čaše je lakše održavanje akvarijuma. Planiram da čaše sa biljkama koje budem želeo da zadržim samo prekrijem u podlogu (biljke sa većim korenom bih presadio u veće posude (primer amazonka) Time mislim da je lakša svaka promena u akvarijumu kojih će sigurno biti, potrebno je mnogo manje hranljive podloge i manje zahtevnim biljkama bi bilo ograničeno širenje.
Ovo su moja trenutna razmišljanja dobrodošle su ideje i sugestije. Do pre dve nedelje sam bio na korak da pojačam LED reflektore a odustao sam nakon jednog posta