L174 nam dolazi iz pritoka Rio Xingu, Brazil, kao i Hypancistrus zebra, te stoga mnogi naga?aju da je to varijacija zebre, no to su samo naga?anja.
Osobno mislim da to nije nikava varijacija, jer se samo po obliku glave da zaklju?iti da je to druga vrsta.
Neto je manji primjerak iz svojeg roda, naraste samo 90mm.
Za prehranu preferira mesnu dijetu, no nerijetko dodavanje povr?a u prehranu moe samo goditi ovom, meni prekrasnom hypancistrusu!
Prodaje se (preteito u USA) pod nazivom Peruvian Panther, no to je samo jo jedan marketinki trik, te neznanje dobovalja?a, jer em riba ne dolazi iz Perua, em uop?e ne li?i na panteru ve? prije na geparda(ako gledamo koloritet to?ki!) :lol:
Dosta ?esto moj dobar internet prijatelj Kevin Korotev mi to ba naglaava, pa nisam mogao ne odoljet to podijelit s vama
Uglavnom, mrijest je itekako mogu?e, te po rije?ima Kevina, spadaju u lake primjerke za mrijest jer je on s njima imao odli?ne rezultate.
(nisu tako tvrdoglavi ko zebre!)
Razlog otvaranja ove teme jest moja naru?ba istih, dolaze iz Njema?ke, naalost ne ovaj petak, al ve? sljede?i - ko zna!?? :wink:
Taman dotad ?e akvariji bit zaljepljeni i uhodani, napunjeni sa svjeom i cikliranom vodicom...
he he he, kak ono ide, kao malo dijete ja sam sretan!!
8)
BTW slika je od prodava?a, wels-diskus.de