Kryptopterus minor - Glass catfish je tako cesto vidjena riba u akvarijumima. Ipak tu uvek ima jedna dilema o kojoj ribi se radi i to je dosta tesko da se ustanovi prostom posmatranjem osim ako riba nije u svojoj punoj velicini. Cak i tada ako je u pitanju Kryptopterus minor mi ne mozemo da budemo sigurni jer jednostavno neznamo da li je u pitanju mlada riba kojoj tek predstoji rast. Ako je u pitanju odrasla Kryptopterus bicirrhis onda tu nema problema za identifikaciju.
Ipak ako samo malo udjemo u sveru pozitivne identifikacije onda to moze dosta jednostavno da se uradi i to prostim brojanjem analnog peraja. Kryptopterus bicirrhis ima 55 68 zraka u analnom peraju dok Kryptopterus minor ima manje. Ja na zalost nisam nasao tacan broj koji treba da ima K. minor ali to u sustini nije neki problem da se vidi.
Na slici je Kryptopterus minor koji mi je posluzio za pozitivnu identifikaciju. Njegov kaunt analnog peraja je 50.
Slikacu i zivi primerak za databazu riba.
Ipak ako samo malo udjemo u sveru pozitivne identifikacije onda to moze dosta jednostavno da se uradi i to prostim brojanjem analnog peraja. Kryptopterus bicirrhis ima 55 68 zraka u analnom peraju dok Kryptopterus minor ima manje. Ja na zalost nisam nasao tacan broj koji treba da ima K. minor ali to u sustini nije neki problem da se vidi.
Na slici je Kryptopterus minor koji mi je posluzio za pozitivnu identifikaciju. Njegov kaunt analnog peraja je 50.
Slikacu i zivi primerak za databazu riba.