jedno pitanje

maya

Member
21 April 2010
53
0
6
imam ribice tek 4 meseca..tako da se bash ne razumem puno,htela bih da vas pitam,da li ribice imaju obichaj da "spavaju" preko dana??? obichno su za ovaj period preko dana bash bile aktive,ali danas neshto su mi bash chudne.sve su na dnu..menjala sam vodu za svaki sluchaj,ali ista situacija...

Ribe bas nemaju obicaj da "spavaju preko dana". Moze se desiti da se posle hranjenja povuku u neki mirniji deo akvarijuma ali da spaaju to ne. Prati situaciju i vidi da li se jos nesto cudno dogadja, pa napisi. I bilo bi dobro da napises koliki je akvarijum, koje ribice i oprema.

e sad su dobro..zabrinula sam se da ih nisam mozda juche vishe nahranila..mada chim sam im vecheras dala hranu,one su zivnule...jer sad sam im uvela u ishranu i larve komaraca,pa ne znam koliko da im dam hrane...inache akvarijum mi je izuzetno mali,poklon(12L),ali sad radim na tome ,da napravim veci,ali moram da napravim prostora u kuci kako znam i umem..

Akvarijum je bas mali i radi na tome da nabavis veci. Inace bilo koju hranu da dajes ribicama neka to bude kolicina koju ce posjesti za dva-tri minuta. Ovo je pogotovo vazno kod malih akvarijuma, jer se voda u njima jako brzo zamuti. Uvek je dobro da imas nekoliko vrsta hrane i da ih dajes naizmenicno ribicama zbog raznovrsnosti, jer ni jedna hrana ne sadrzu sve ono sto im je potrebno.

imam 5 ribica....2 plati,1 gupi,1 tihogastera i 1 borca....inache borac mi je super i lepo je porastao i nije agresivan..sakrije se i kulira.....mislila sam da cu sa njim imati problema,ali za sada je skorz ok..jedino tihogaster je bash velika dosada...on je veci i od borca..pa juri plati..a gupi niko ne dira...shto se tiche vode i brige ok aq nemam problema...jedino to shto im je tad neshto bilo...i naravno shto sam imala ich,ali sve se dobro zavrshilo :)