Na skalaru je izgledalo kao umanjeni Argulus.
Poshto cu sutra biti u guzvi, pa ko zna da li bi i kako nashla Cyprinopur ili neshto drugo protiv tih napasti, reshila sam da ne chekam i odmah probam sa solju.
U litarsku posudu razmutila sam supenu kashiku kuhinjske soli u akvarijumskoj vodi i tu "kupala" skalara oko minut-dva, tachnije, dok se nije pocheo okretati na bok. Onda sam uzela skalara u ruku i blago noktom probala da odstranim parazita. Poprilichno tvrd gad.
Onda sam vratila skalara u akvarijum. Naravno, skalar je doziveo shok, i bio bukvalno izvrnut neko vreme...to je bila prava drama za mene, dok sam chekala da se oporavi. I naravno, olakshanje kada je pocheo da se okrece i mahnuo perajima prvi put nakon tog "tretmana". Na mestima gde su paraziti bili, ostali su oziljci.
U posudici sam nashla mrtve parazite. Uzela jednog na prst i pogledala izbliza, pa zato i nacrtah na brzinu onu shemu kako je izgledao.
Sve se izgleda ok zavrshilo. Pregledala sam detaljno ostale ribe, nema nishta na njima. A i samo ovaj skalar se krio u coshku, sav pokunjan, par dana. Jedino nisam uspela da pregledam BOtia Macracanthe, koje se vechito kriju ispod panja. Inache, to su mi najnovije ribice u akvarijumu, namesto povecih modesti koje su prerasle.
U stvari, sada nakon svega ostaje mi jedna neizvesnost, velika kao paranoja iz filmova strave ...odakle to u mom akvarijumu???