Pre 7 dana mi se omrestila gupika. I onako kao prvo resenje pripojim neku posudu od 8l uz akvarijum tako da je voda cirkulisala od spoljnog filtera kroz tu plasticu posudu u glavni akvarijum. U tu posudu prebacim malce i pocnem da ih hranim 2 x dnevno sa zumancem i x4 dnevno sa sitno seckanim TetraGuppy. Prezivese oni 5 dana kada sam dosao na ideju da ih prebacim u teglu od 5l i da kupim poseban grejac i pumpu sa filterom. Zapravo povezao sam 4 tegle crevima pa mi je voda cirkulisala u krug... I tu prezivese 2 dana. Tog drugog dana nisam bio kuci ceo dan (zaposlio sam oca da im u 11h i 16h da malo zumaca) i kada sam se vratio uvece u 19h svi malci su bili RIP Verovatno su taj dan dobili jako malo hrane Ali dobro, na greskama se uci...
Tako da sam se sada opremio znanjem i cekam sledece malce koje cu staviti u poseban 20l akvarijum (nije proslo 3 nedelje a vec kupih drugi akvarijum!!! sto sam se zarazio sa akvaristikom!!!).
Ovako ih planiram hraniti (ovo sam citao sam guppies.com, jos ako sam dobro skontao bice super ):
0. pre nego sto odvojim trudnu gupiku u taj akvarijum 2 dana ranije stavim mali listic zelene salate kako bi malci imali nesto algi kada dodju na svet.
1. Uzmem sargarepu i sitno je iseckam. Prokuvam je 1 sat. Skuvam tvrdo jaje i pomesam u posebnoj posudi 1/4 zumanca sa sokom sargarepe i jako malo soli. Ovi im dajem pipetom par puta na dan.
2. U blenderu iseckam sitno list zelene salate i list spanaca. Iscedim ih u neku posudu i ovo im isto pipetom dajem par puta dnevno. Kazu da se moze pomesati sa Spirulina algama, ali nisam ih nasao u nijednoj prodavnici zdrave hrane, a kamoli pet shopu...
Svakih 7 dana pravim novi carobni napitak (i jedan i drugi).
Tek nakon 7 dana pocinjem sa davanjem sitno seckane lisnate hrane.
Naime, planiram da ih hranim npr na 2-3 sata davajuci im naizmenicno jedan pa nakon 2-3h drugi napitak.
Imate li nekih sugestija? Da li ce im ovo biti dovoljno sto se tice ishrane?
Ovde nema u radnjama da se kupi artemija, BBS i mikrocrvi tako da nista od toga...
Tako da sam se sada opremio znanjem i cekam sledece malce koje cu staviti u poseban 20l akvarijum (nije proslo 3 nedelje a vec kupih drugi akvarijum!!! sto sam se zarazio sa akvaristikom!!!).
Ovako ih planiram hraniti (ovo sam citao sam guppies.com, jos ako sam dobro skontao bice super ):
0. pre nego sto odvojim trudnu gupiku u taj akvarijum 2 dana ranije stavim mali listic zelene salate kako bi malci imali nesto algi kada dodju na svet.
1. Uzmem sargarepu i sitno je iseckam. Prokuvam je 1 sat. Skuvam tvrdo jaje i pomesam u posebnoj posudi 1/4 zumanca sa sokom sargarepe i jako malo soli. Ovi im dajem pipetom par puta na dan.
2. U blenderu iseckam sitno list zelene salate i list spanaca. Iscedim ih u neku posudu i ovo im isto pipetom dajem par puta dnevno. Kazu da se moze pomesati sa Spirulina algama, ali nisam ih nasao u nijednoj prodavnici zdrave hrane, a kamoli pet shopu...
Svakih 7 dana pravim novi carobni napitak (i jedan i drugi).
Tek nakon 7 dana pocinjem sa davanjem sitno seckane lisnate hrane.
Naime, planiram da ih hranim npr na 2-3 sata davajuci im naizmenicno jedan pa nakon 2-3h drugi napitak.
Imate li nekih sugestija? Da li ce im ovo biti dovoljno sto se tice ishrane?
Ovde nema u radnjama da se kupi artemija, BBS i mikrocrvi tako da nista od toga...