Bobane, citam tvoje tekstove redovno, nisam sigurna da li je ovaj forum jos aktivan jer poslednje poruke su iz 2020 g. Trebala bi mi mala pomoc. Nova sam u akvaristici, po zelji kceri (15g), kupila sam mali akvarij sa nekoliko gupija i jednim sijamcem. Ribe su iz prodavnice i vrlo brzo je pocelo ugibanje...citajuci forum pokusala sam da ih tretiram sa methilen blue, dve zenke punih trbuha su prezivele, poslije nabavim jos jednog muzijaka (moskovski plavi) i tri zenke, muzijak poslije nekoliko dana naglo oboli i primetum koncast izmet. Odlucim da kupim 120l akvarijum sa kompletnim priborom, sve sa ribicama. U manjem akvariju jos uvek drzim prve gupije jer ih tretiram sa tetra - general tonic plus ( za vecinu bolesti) vise nema uginuca imaju cak i mladji tri ribice. Sutra ponavljam zavrsni tretman sa ovim lekom i planiram ih prebaciti u veliki akvarijum, ako vidim da su dobro. Jedna gupi tamnog repa je imala belu fleku na repu, ali je ona iscezla, jos na samom vrhu se moze uociti fleka. Medjutim u ovom velikom akvariju koji sam donela primecujem koncasti izmet ponovo, ribe ne izgledaju bolesno i gupiji su prelepi problem je vecina muzijaka sa predivnim repovima. Da li da i njih pocnem tretirati sa general plus ili da sacekam koji dan( ne izgledaju bolesno) plasi me taj koncasti izmet. I bojim se novih uginuca unutra ima i jedan muljar u dosta biljkica. Sta mi je ciniti?!?