Rechice na Borneu mogu samo da zamisljam, a vec sam ti rekao da to nije daleko od toga kako si ti napravio.
.
To bi me sve navelo da se udaljim od teme i pocnem sa pricom o mom shvatanju biotopa i o tome kako je taj pojam u akvaristici "predimenzionisan", ili su bar napravljeni neki kompromisi na relaciji 'pravila uredjenja : pravo prirodno staniste'.
.
Ova tema je podstakla da razmisljam kako bih uredio akvarijum za gastromizone i otprilike da imam neke ideje, pocev od specificnih zahteva konstrukcije akvarijuma do uredjenja.
Posto sam u stalnom kontaktu sa nekim akvaristima, bas sam juce na telefonu razglabao o mojoj ideji.
Posto imam previse akvarijuma, imam taj nelagodan osecaj kod pomisli da jos jedan unesem u kucu, a tu je pored zelje za gastromizonima jos nekoliko kombinacija.
Eto ti u istoj recenici pominjes korale i gastromizone, pa bih ja isto mogao da se nadovezem na prethodnu svoju misao, da koliko zelim takav akvarijum zelim i jedan sa Scatophagus argusima
. :ebote:
.
No, otvoricu nove teme za takve priche i prichice.
Imam jos nesto da priupitam, a to je na kojoj temperaturi ih drzis, da li si primetio razlike u ponasanju kod ove ili one temperature, te koju temperaturu neka relevantna literatura predlaze...
Ne znam da li si u nekom ranijem tekstu o gastromizonima pominjao ili pravio podele vrsta na osnovu temperaturnih zahteva. Ovo pitanje proistice iz mog ranijeg kopanja po netu o ovim ribama, tako da sam nailazio na neke podatke, ali posto se ti trenutno okupiran gastromizonima, ne bi bilo lose da kazes, ako vec nisi, nesto i o ovome.