Kada je u pitanju tako veliki skok , sa 450D na 600D, onda je razlika vrlo uocljiva.
Pre svega da napomenem da sam ja bio potpuno zadovoljan sa 450D i da mi se kamera nije pokvarila ja bi i dalje koristio istu. Ova druga kamera je bila samo brza zamena. Bukvalno sam sledeceg dana otisao i uzeo novu kameru jer da sam malo razmisljao onda bi sigurno kupio 5 D.
Dakle kvalitet 450 D je odlican ali se vidi razlika i te kako u odnosu na 600D i to pre svega u tome sto ima i video. Ja za to puno ne marim pa to za mene i nije neka prednost.
Velika razlika je u rezoluciji i na ekranu kao i rezolucija slika. To je vrlo primetno. Kada pocnes da slikas i krenes da preturas po mogucnostima onda uvidis mnogo toga, recimo ISO mogucnosti.
Razlika je i u tome da je ekran kamere pokretan.
Tehnicke razlike kao sto je tip senzora je tesko porediti i ja tu nema sta da kazem. To je pitanje za nekog strucnijeg coveka.
Sve u svemu ta razlika sigurno i vredi toliko kolika je.
Ove dve kamere koje si ti naveo su vrlo slicne i ova 650 D ima nekih izmena, recimo novina je GPS. Ova moja nema to a ona je samo jedna serija ispod. Noviji model ima veci izbor rezolucija slika itd. Ima dosta razlika, vidim iz opisa kamera.
Ja licno sam za izbor sto novijeg modela jer danas sve se to menja tako brzo i noviji model ti daje neku kompatibilnost i sa ostalim propratnim stvarmima. Naravno da ja ne kupujem novu kameru samo da bi imao novu vec kada mora da je kupim onda kupujem najnoviji model.