Cao.
Ne rece koje su dimenzije tog akvarijuma
Zemlju za cvece ne moras u zensku carapu, mozes deblji sloj peska/sljunka cega vec i ona nece isplivati.
Sto se tice neonki, po akvarijumima koje odrzavam, izbrojah ukupno 35 neonki, ima raznih, pa prateci njihovo dejstvo, najzadovoljniji sam sledecim neonkama po ovom redu:
Philips aquarelle, Osram flora, Arcadia fashwater, Natural red, Sylvania grolux, Osram lumilux. Takvo je moje iskustvo.
Sto se tice zemlje za cvece tu se vode razne polemike, a po mom misljenju, najmerodavnije je ISKUSTVO u stavljanju iste u podlogu. Sta god se pricalo o zemlji za cvece, odmah bih moga da linkujem ka 10 biljnih akvarijuma, vrlo, vrlo uspesnih u kojima akvaristi koriste ovo u podlozi. Neki od njih su ''istestirali'' zemlju za cvece i u duzem vremenskom intervalu, ako se vec poziva na to. I to su cinjenice, cinjenice da moze uspesno da se koristi, jer iza toga stoje mnogobrojna iskustva. Naravno, moraju da se ispostuji i svi drugi parametri, jer bi u slucaju da nesto ne krene kako treba, odmah krivica pala na podlogu.
I sam sam u akvarijumu koji sam medju poslednjima formirao od 340 liatara stavio to u podlogu i nema za sada nikakvih problema.
Ako se dovode u pitanje paraziti i sl. sta moze zemlja da donese, onda se zemlja stavi u rernu i tretira na 150C i tu se zavrsava svaka prica o parazitima i drugim ''nezvanim gostima''.
U svakom, slucaju uspeh sa podlogom ne garantuje ti se ni sa firmiranim podlogama ni sa zemljom, sve zavisi od toga kako ispostujes ostale ''stavke''.
Srecno. :hej: