Prilikom surfovanja po aqua forumima i gledanju mnogo lepih slika aquarijuma primetih da u napominjem "slatkovodnim aq." ljudi su stavili kod nas poznate fontanske pumpet.j. protocne.
Ja ih takodje koristim ali u spoljasnjem filteru i jako sam zadovoljan sanjima.
Ali fontanske pumpe koje sam video u tim aq. one se nalaze u samom aq. i to ne kao unutrasnji filteri ver samo da prave vodene struje u aq.
Prema tome zelim znati dali se one stavljaju samo kod pojedini vrsta riba (na pr. koje poticu iz nekih reka), dali to i cemu koristi kod slatkovodnih riba.
Ako ko zna neka mi kaze jer sto bi rekao nas prijatelj stina:
"Bolje ispast glup, nego iz aviona"
ili kako nas narod kaze:
"ko pita,ne skita!"
Znaci napominjem pumpa se nalazi u aq. bez ikakvog dodatka za ciscenje(sundjer ili nesto sl.)vec iskljucivo radi radi strujanja vode na nekih 10-ak cm od povrsine vode :?: :idea:
CEMU TO SLUZI A UZ TO I NERADI
Ja ih takodje koristim ali u spoljasnjem filteru i jako sam zadovoljan sanjima.
Ali fontanske pumpe koje sam video u tim aq. one se nalaze u samom aq. i to ne kao unutrasnji filteri ver samo da prave vodene struje u aq.
Prema tome zelim znati dali se one stavljaju samo kod pojedini vrsta riba (na pr. koje poticu iz nekih reka), dali to i cemu koristi kod slatkovodnih riba.
Ako ko zna neka mi kaze jer sto bi rekao nas prijatelj stina:
"Bolje ispast glup, nego iz aviona"
ili kako nas narod kaze:
"ko pita,ne skita!"
Znaci napominjem pumpa se nalazi u aq. bez ikakvog dodatka za ciscenje(sundjer ili nesto sl.)vec iskljucivo radi radi strujanja vode na nekih 10-ak cm od povrsine vode :?: :idea:
CEMU TO SLUZI A UZ TO I NERADI