Konacno je Fauna uspeo da me nagovori da vam se pridruzim. Zaljubljenik sam u teraristiku, a takodje sam okoreli borac za zastitu domacih vrsta reptila. Nadam se da cu imati vasu podrsku.
Pozdravi i dobrodoslica i sa moje strane i naravno zelja da nesto kazes i o tvom terarijumu.
Sto se tice zastite domacih vrsta to je druga prica i o tome bi mogao nesto da kazes. Sta se preduzima u tom pravcu, koje su aktivnosti, ko ih sprovodi itd i sto je najbitnije kakav je odziv javnosti po tom pitanju. Mislim da je to tema koja zahteva siroku podrsku uz stroge zakonske regulative.
Ovde na NZ-u to je dobro regulisano tako da svi na to gledaju kao na opsti interes sto i jeste. Pored te visoke svesti o tom pitanju tu je jos i zakon koji je izuzetno strog za prekrsioce. Kada se sve to spoji ugrozene vrste ili jednostavno nativne vrste mogu da opstanu.
Nemam samo jedno vec nekoliko:dva tigrasta pitona,muzjaka i zenku,jednog albino kukuruznog smuka,4 crvenouhe kornjace,bradatu agamu,iguanu,skorpiona,par leopard gekona, par piktusa ,a ostale zivotinje ne spadaju u reptile.:hej: