Ne znam kakvu si to pojilicu uzeo i kada je uspeo da se sav pokvasi i ugine ?!
Nekada, kada nisam mogao nabaviti pojilice za male glodare (pre 15-tak godina nije ih bilo u nabavci), obavezno sam u kavezima kod hrcaka postavljao stakelne posude sa vodom i nikada se nije desio neki slucaj kao kod tvog hrcka a tada je verovatnoca polivanja bila daleko veca nego danas kada imamo specijalne pojilice za glodare.
Prvo i osnovno pravilo je, da bez vode nijedan glodar ne moze ziveti a da bude zdrav i dugovecan. Naravno, vecina glodara vodu crpe iz sveze biljne hrane ali to u nekim periodima NIJE dovoljno i on mora povremno piti cistu i svezu vodu. Divlji hrcak u prirodi takodje slabije pije vodu u periodima kada ima u izobilju sveze biljne hrane ali kada toga nema ili kada oseeti potrebu za vodom, vrlo rado ce piti vodu iz prirodnih izvora ili barica nastalih posle kisa.
Ne znam sta bih vise mogao dodati ovom komentaru. Tvoja je volja sta ces odliciti, drzati hrcke bez vode tako sto ces ih zadovoljiti sa dodacima sveze biljne hrane ili drzati onako kako bi trebalo i kako radi ogromna vecina odgajivaca .