Uslikao sam crne tacke na mom maticnom skalaru. Ponasanje ribe je potpuno normalno. Prvi put sam ih ja primetio pre jedno 6meseci (mozda ih ima i duze) i od tada nikakvih bitnijih promena u ponasanju- sve normalno. Tacke deluju kao da su sastavni deo krljusti ili odmah ispod (nisu ispupcene) i ima ih sa obe strane tela u gornjem delu (nema po stomaku). Jesu li ovo neki paraziti ili sta vec???
Ovo pitam posto skalaru uskoro sleduje selidba u veci novi akvarijum, pa da sa njim u akvarijum ne unesem i nesto sto moze stetiti ostalim stanovnicima novog akvarijuma. Inace u sadasnjem malom akvarijumu sa skalarom zivi jos par manjih crnih skalara, par zebrica i par pandica i amonijer i svi su OK (doduse na crnim skalarima je tesko uociti crne tacke, ali se sasvim normalno ponasaju).
Ovo pitam posto skalaru uskoro sleduje selidba u veci novi akvarijum, pa da sa njim u akvarijum ne unesem i nesto sto moze stetiti ostalim stanovnicima novog akvarijuma. Inace u sadasnjem malom akvarijumu sa skalarom zivi jos par manjih crnih skalara, par zebrica i par pandica i amonijer i svi su OK (doduse na crnim skalarima je tesko uociti crne tacke, ali se sasvim normalno ponasaju).